Anar a la navegació principal
Art i cultura

Voleu triar el Monument Favorit de Catalunya?

I ara, pels grans... Quin monument els agrada més? El Turó de la Seu Vella de Lleida o l'Amfiteatre de Tarragona?... El Palau de la Música Catalana o Empúries? En tenen deu per triar, proposats per una comissió d'experts

I ara, pels grans... Quin monument els agrada més? El Turó de la Seu Vella de Lleida o l'Amfiteatre de Tarragona?... El Palau de la Música Catalana o Empúries? En tenen deu per triar, proposats per una comissió d'experts. I ara els toca a vostès votar pel Monument Favorit de Catalunya, en aquesta web.

És una iniciativa de les revistes Descobrir i Sàpiens, del programa "La tribu de Catalunya Ràdio" i de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. La primera fase acaba el 30 de març, quan es descartaran els dos monuments menys votats i començaran les eliminatòries fins a trobar al guanyador, en la gran final del 18 de maig.

Poden votar en totes les fases, i optar a moltíssims premis, que es sortejaran cada setmana entre tots els participants: d'entrades a museus, fins a àpats, estades rurals o lots de llibres.



Els deu monuments finalistes són l'amfiteatre romà de Tarragona, el jaciment d'Empúries, l'església de Sant Climent de Taüll, el monestir de Santes Creus, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el castell de Miravet, el Palau de la Música Catalana, el Turó de la Seu Vella de Lleida, la Sagrada Família i el call jueu de Girona.

La primera fase durarà dues setmanes, en què es podrà votar per qualsevol dels deu monuments. El dimecres 30 de març, els dos elements de patrimoni que obtinguin menys vots quedaran eliminats i "La tribu" anunciarà quins són els vuit monuments que es classifiquen per a la fase final. A partir d'aquí començaran les fases eliminatòries, primer amb els quarts de final, que s'allargaran fins al 27 d'abril, i posteriorment amb les semifinals, que finalitzaran l'11 de maig. Els participants de cada eliminatòria s'anunciaran els dimecres a "La tribu de Catalunya Ràdio" i una setmana després es proclamarà el guanyador.

El combat decisiu, la gran final monumental, durarà tota una setmana i es resoldrà el dimecres 18 de maig, en directe, durant l'emissió del magazín de les tardes de Catalunya Ràdio. "La tribu de Catalunya Ràdio", que presenta Xavi Rosiñol, s'emet de dilluns a divendres de 16.00 a 19.00 a Catalunya Ràdio.
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts