Anar a la navegació principal
Xarxes socials

Tuitejant des de l'infern nazi

Aquesta setmana s'ha començat a commemorar l'alliberament per part dels aliats dels camps de concentració nazis on van ser assassinades milions de persones durant la Segona Guerra Mundial

Aquesta setmana s'ha començat a commemorar l'alliberament per part dels aliats dels camps de concentració nazis on van ser assassinades milions de persones durant la Segona Guerra Mundial. Coincidint amb l'efemèride el periodista murcià Carlos Hernández ha obert un compte de Twitter on explica el dia a dia de l'experiència del seu oncle, Antonio Hernández, al camp de Mauthausen.



El compte es diu @deportado4443, el número de presoner que duia cosit a la roba, un triangle blau que l'identificava com a republicà espanyol. Els tuits comencen el 20 de gener i resumeixen les circumstàncies que han dut el protagonista de soldat vençut i exiliat a la Guerra Civil fins al camp de concentració. Si decideixen seguir el compte, val la pena llegir-los des del principi.

Antonio Hernández va aconseguir sobreviure fins a l'alliberament del camp, però va viure a l'exili fins a la seva mort, l'any 1992. L'autor ha dedicat un any i mig a investigar la vida del seu oncle, recollir informació en arxius d'Espanya, França, Àustria, Alemanya i Polònia, i entrevistar 18 deportats supervivents. Fruit d'aquesta feina és un llibre, "Los últimos españoles de Mauthausen" (Ediciones B), i el compte de Twitter que ara comença.

El compte, que ens fa viure intensament la dura experiència al camp, inclou nombroses fotografies reals, i durarà tres mesos, fins al 5 de maig, dia en què es tancarà coincidint amb l'aniversari de l'alliberament de Mauthausen pels americans.



Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts