Anar a la navegació principal
Art i cultura

Les millors fotografies dels monuments catalans

Aquesta fotografia de la torre de Sant Joan, d'Amposta, feta per Manel Pons, ha estat la guanyadora del Premi Patrimoni.gencat del concurs Wiki Loves Monuments català, que s'ha atorgat aquesta setmana

Aquesta fotografia de la torre de Sant Joan, d'Amposta, feta per Manel Pons, ha estat la guanyadora del Premi Patrimoni.gencat del concurs Wiki Loves Monuments català, que s'ha atorgat aquesta setmana. La segona millor fotografia ha estat la del castell de Castellbell, al Bages, obra d'Amador Álvarez. El concurs s'ha fet amb la intenció de proporcionar imatges a la Viquipèdia catalana, ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura i s'hi han presentat més de 8.300 fotos, d'uns 2.000 monuments diferents, aportades per més de 200 participants. També s'ha donat el premi a la millor foto del patrimoni andorrà, que ha estat per la de l'església de Sant Joan de Caselles, de Maria Rosa Ferré.


La Sagrada Família ha estat un dels monuments més populars del concurs, amb 175 fotografies, fetes per 30 participants; la segueixen la catedral de Tarragona, el monestir de Poblet i el parc Güell. Des del Departament de Cultura es va proposar una llista de 1.973 monuments reconeguts com a Béns Culturals d'Interès Nacional per fotografiar i també es van incloure per part de Viquipèdia 851 Béns Culturals d'Interès Local de Barcelona. Abans de començar el concurs, només un 24% d'aquest monuments tenien fotografia a la Viquipèdia. Amb les aportacions dels concursants s'ha cobert el 70% d'aquests monuments i pràcticament s'han completat les llistes de Barcelona, el Barcelonès i el Tarragonès. A més a més, una selecció de 4.000 de les fotografies de monuments de Catalunya presentades al concurs seran entregades pels organitzadors Amical Viquipèdia a l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic.

El concurs té una fase europea, a la qual passen els finalistes catalans, i que es decidirà a Rotterdam, el 9 de desembre. El premi europeu, al qual es presenten 172.000 fotografies, inclou tres categories: millor foto, millor vídeo i millor foto d'Art Nouveau-Modernisme, un apartat que té una important participació catalana, amb 455 de les 2.819 fotos presentades. El concurs internacional Wiki Loves Monuments es va iniciar l'any 2010 als Països Baixos, i després de l'èxit de la primera edició, la iniciativa s'ha estès a disset països europeus. La fase espanyola es va atorgar l'1 de novembre i s'hi van presentar més de 18.000 imatges.


ALTRES ENLLAÇOS

Grup de flickr amb les fotos
Grup de panoramio amb les fotos
Guanyadors Wikilovesmonuments Espanya 2011
Premi a la millor foto de l'euroregió mediterrània
Patrimoni cultural d'Andorra
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts