Anar a la navegació principal
Art i cultura

La Viquipèdia arriba als 400.000 articles!

Avui comencem amb una celebració: aquest article dedicat a l'isòtop Heli-4 és el que fa 400.000 de la Viquipèdia en català. Una fita que arriba, justament, quan fa 12 anys aquesta gran enciclopèdia col·laborativa en la nostra llengua

Avui comencem amb una celebració: aquest article dedicat a l'isòtop Heli-4 és el que fa 400.000 de la Viquipèdia en català.

Una fita que arriba, justament, quan fa 12 anys aquesta gran enciclopèdia col·laborativa en la nostra llengua. Actualment, la Viquipèdia és la quinzena del món pel que fa al nombre total d'articles, i la desena en articles considerats de màxima qualitat. En té prop de 600, com ara els dedicats a Alfred Hitchcock, al metro de Barcelona o a l'absis central de Sant Climent de Taüll.



A poc a poc, aquest gran projecte s'ha anat consolidant com un dels recursos més buscats a internet a l'hora de trobar informació útil i solvent sobre pràcticament qualsevol tema. Diàriament els catalans consultem, de mitjana, un milió de pàgines de la Viquipèdia. Aquest darrer mes de febrer ha tingut 27,8 milions de pàgines visitades, és a dir una mitjana d'onze pàgines per segon.

En un moment on diuen que globalment la Viquipèdia està perdent editors, la seva versió en català ha marcat aquest mes de gener el seu rècord d'usuaris actius. Aquest gener 1.892 persones van editar la Viquipèdia en català, de les quals 675 van fer més de 5 edicions i 82, més de 100. L'anterior rècord es troba al desembre de 2010.
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts