Raviolis de pollastre amb salsa pesto

INGREDIENTS

  • PER A LA MASSA

    275 g de farina fluixa

    25 g de sèmola fina

    3 ous

    2-3 cullerades d'oli d'oliva verge extra

     

    PER AL PESTO

    Un grapat de fulles d'alfàbrega

    25 g de pinyons o fruits secs torrats i pelats

    50 g de formatge curat

    1 dent d'all

    70 ml d'oli d'oliva verge extra

    sal

     

    PER AL FARCIT

  • 200 g de pit de pollastre

    1 ceba

    300 ml de llet

    20 g de farina

    20 g de mantega

    Sal

    Pebre

    Nou moscada

    1 ou per pintar  

PREPARACIÓ

LA MASSA

  1. Fer un volcà a la taula amb la farina i la semolina passada prèviament pel sedàs. Fer-hi un forat al mig, trencar i afegir els ous i les dues cullerades d'oli d'oliva.  
  2. A poc a poc remoure de dins a fora amb una cullera per no vesar els rovells i evitar que s'escapin. Un cop ja no hi hagi ou líquid, amassar amb les mans fins aa aconseguir una bola fina i homogènia. Treballar-la al damunt de la taula uns minuts.
  3. Cobrir la massa amb un plàstic o drap i deixar-ho reposar uns 30 min.

EL FARCIT

  1. Mentre la massa reposa a la nevera, fem el farcit.
  2. Pelar i picar la ceba.  
  3. Escalfar una paella amb un raig d'oli i sofregir la ceba a poc a poc.  
  4. Si cal, afegir-hi un raig d'aigua per tal que es cogui uniformement.
  5. Tallar el pollastre a daus petits. Afegir-lo i coure-ho tot plegat.
  6. Per altra banda, fer una beixamel per afegir després a la farsa i fer-la més melosa.
  7. En un cassó, coure la mantega juntament amb la farina, remenant sense parar un minut. Afegir la llet calenta mentre es va remenant amb un batedor i es va integrant a poc a poc.
  8. Coure la beixamel uns 5 minuts a foc molt suau. Posar-la a punt de sal, pebre i nou moscada.  
  9. Un cop el sofregit estigui fet i reposat, posar una mica de beixamel per donar-hi una mica de cremositat. Reservar la resta per salsar també els raviolis.

 ELS RAVIOLIS

  1. Un cop la massa ha reposat, dividir-la en dues porcions. El tros de massa que no s'utilitzi en el moment, cobrir-ho amb un drap de cotó per evitar que es ressequi i faci pell.
  2. Aplanar una mica la pasta amb el corró fins a aconseguir una mida de mig centímetre aproximadament i pugui passar per la màquina.
  3. A continuació, anar passant la massa per la màquina i cada cop abaixar un número més fins al punt que tingui una lamina fina. Anar empolvorant amb un polsim petit de farina o millor, semolina, per evitar que s'enganxi.
  4. Repetir el mateix procés amb l'altra part de massa reservada.
  5. Un cop la massa està fina i llisa, posar cullerades petites de farcit separats entre ells d'entre 6-8 cm aproximadament.
  6. Batre un ou i pintar tots els marges amb un pinzell.
  7. Tornar a estirar l'altre tros de la pasta d'igual manera.
  8. Disposar-la al damunt de la que teníem amb els farcits i, amb els dits i suaument, anar donant forma i enganxant els marges per tal que es formin els raviolis.
  9. Tallar-los amb un ganivet i separar-los. Acabar-los de segellar amb els dits o una forquilla.
  10. Posar-los en una superfície llisa i amb una mica de semolina.
  11. Posar un cassó a escalfar amb abundant aigua i sal.
  12. Un cop l'aigua bulli afegir els raviolis i bullir entre 4-5 minuts depenent del gruix.
  13. En cas de tenir-ne molts, fer-ho en diferents tongades i així evitar que s'enganxin entre ells.
  14. Reservar els raviolis cuits en un escorredor sense refredar, per tal de servir-los al moment.

LA SALSA PESTO

  1. Primer de tot, pelar i tallar l'all per la meitat per treure el germen.
  2. A continuació, escalfar un petit cassó amb poca aigua.  
  3. Quan comenci a bullir l'aigua, afegir-hi l'all, deixar-ho uns 20 segons i retirar-ho.
  4. D'aquesta manera quedarà el gust de l'all però en marxarà la fortor.
  5. A continuació en un got del braç elèctric, afegir tots els ingredients amb les fulles netes d'alfà
Anar al contingut