Panellets de coco i de pinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els panellets en general acostumen a ser molt calòrics, per això el consum ha de ser en quantitat moderada i millor com a postre d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  •  INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

     

    Per als panellets de coco

    300 g farina

    200 ml d'aigua freda

    200 g de sucre de coco

    100 ml de llet de coco

    100 g de coco ratllat

    80 ml nata

    50 g d'oli de coco

    40 g iogurt grec

     

     

     

    Per als panellets de pinyons

    600 g de pinyons

    500 g d'ametlla en pols    

    500 g de sucre

    100 g de moniato al forn    

    3 ous

     

PREPARACIÓ

Panellets de coco

  1. Posem en un pot 50 g d'oli de coco i 100 g de farina. Ho coem a foc lent durant 10 minuts.
  2. Escalfem en 100 ml de llet de coco, 80 ml de nata i 40 g de iogurt grec.
  3. Afegim el roux a l'olla on tenim la llet de coco ho barregem. Incorporem 50 g de coco ratllat.
  4. Aboquem la pasta en una safata i la deixem refredar a la nevera.
  5. Fem boles amb la pasta freda i les posem en una safata amb paper sulfurat i la portem al congelador durant 2 hores.
  6. Barregem en un bol 200 ml d'aigua mineral freda amb 200 g de farina.
  7. Preparem una safata amb farina i una altra amb 200 g de sucre de coco i 50 g de coco ratllat.
  8. Traiem les boles del congelador i les enfarinem i després les passem per la tempura. Les fregim en l'oli calent.
  9. Arrebossem les boles fregides en la safata de sucre i coco.

 

Panellets de pinyons

  1. Separem clares de rovells de 3 ous: clares en un bol vermell i els rovells els reservem en un tàper per a una altra finalitat a la nevera.
  2. Afegim al bol de les clares 500 g d'ametlla en pols, 500 g de sucre i 100 g de moniato al forn. Ho barregem i ho pastem amb les mans.
  3. Fem una bola i la deixem reposar embolicada amb un drap humit dins el bol durant 24 hores.
  4. Fem boletes d'uns 20 grams cadascuna amb la massa.
  5. Passem les boletes de massapà pel rovell batut i després pels 600 g de pinyons i els deixem en una safata de forn amb paper sulfurat. Pintem els panellets amb el rovell que ens ha sobrat.
  6. Enfornem els panellets a una safata durant 10 minuts a 220º.