Empedrat de mongetes i cloïsses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cloïsses són molt riques en ferro i proteïnes de bona qualitat, tenen poc greix i són molt lleugeres.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 300 gde mongeta del ganxet
  • 3 ous
  • 6 tomàquets confitats
  • 2 llaunes de cloïsses
  • 1 branca d'api
  • 1 fonoll
  • 1 gra d'all
  • 10 olives picants
  • 40 ml de vermut negre
  • 40 mlde vinagre de poma
  • Tàperes
  • Llorer
  • Alfàbrega
  • Farigola
  • Pebre vermell fumat dolç
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem 300 g de mongeta del ganxet en remull amb aigua durant 12 hores.
  2. Aboquem les mongetes en una olla de pressió. Les cobrim amb aigua mineral fent que les sobrepassi uns dos dits. La tapem, ho coem 25 minuts i ho deixem reposar 2 hores.
  3. Posem 3 ous en un pot, els cobrim d'aigua, els salem i hi aboquem un rajolí de vinagre. Han de bullir uns 7 minuts, segons la mida dels ous, fins que es facin durs.
  4. En una paella, posem un raig d'oli i hi fem ballar un gra d'all que haurem pelat i laminat. Quan tot just agafi color, hi afegim un pom d'herbes,que farem amb alfàbrega, farigola i llorer. Hi posem també una cullerada petita de pebre vermell fumat dolç i ho ofeguem amb 40 ml de vermut negre i 40 ml de vinagre de poma. Ho apartem del foc quan ja no sentim la fortor d'alcohol.
  5. Tallem a rodelles l'api i el fonoll, i ho afegim a la paella per tal que s'impregnin bé de l'amaniment.
  6. Per fer l'empedrat, ajuntem en un bol les mongetes escorregudes, els ous durs que ratllarem, el contingut de la paella, les cloïsses en conserva (sense el suc), els tomàquets confitats tallats, les olives picants també tallades i un grapat de tàperes. Ho remenem bé i ho acabem amb una mica d'alfàbrega tallada per sobre. Un cop emplatat, si veiem que hi cal, podem afegir-hi una mica d'oli d'oliva verge extra.
Anar al contingut