Hummus de fava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les faves seques són molt diferents a les faves tendres, mentre les tendres s'assemblen més a una verdura, lleugeres i riques en vitamines i minerals, les segues són energètiques, molt riques en hidrats de carboni i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g faves seques

  • 100 g tahina
  • 2 cebes Reca
  • 150 g botifarra del perol
  • 150 g cansalada curada
  • Midó de blat de moro
  • Torrades de pa sard
  • Menta
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Posem 200 g de faves seques en un recipient, les cobrim d'aigua i les deixem hidratant 24 hores a la nevera.
  2. Passat aquest temps, les escorrem i les posem en una olladepressió, amb menta i ben cobertes d'aigua. Les bullim 15' i les deixem reposar 10'.
  3. Posem les faves cuites i escorregudes en un got batedor. Hi afegim 100 g de tahina, sal, pebre negre i oli d'oliva verge extra. Ho turbinem fins que aconseguim la textura que volem.
  4. Pelem i tallem 2 cebes Reca, a rodelles grosses. Les enfarinem amb midó de blat de moro, i les fregim en oli ben calent. Les reservem en paper absorbent fins que hagin expulsat l'oli sobrer. Les enfornem a 100º durant 30 minuts i, un cop deshidratades, les passem a una picadora. Les reservem amb una mica d'escates de sal i ho barregem fins que tinguem la nostra sal de ceba.
  5. Pelem i tallem la botifarra del perol a dauets. Tallem també la cansalada curada i ho fregim conjuntament en una paella sense oli.
  6. Emplatem l'hummus de fava, hi afegim els dauets de botifarra i cansalada per damunt, hi empolsinem la sal de ceba i ho acabem amb una mica de menta. Ho acompanyem amb torrades de pa sard.
Anar al contingut