Amanida tèbia de faves

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 kg de faves senceres

    1/2 bulb de fonoll

    1 taronja

    8 filets d'anxoves

    Escarola de cabell d'àngel

    Vinagre chardonnay 

    Oli OVE

    Safrà

    Pebre blanc

    Gingebre

    Olives Yeye

    Un gra d'all

    Créixens

    Menta

PREPARACIÓ

  1. Pelem 2 kg de faves.
  2. Posem uns brins de safrà a expandir en un pot d'acer inoxidable.
  3. Traiem el suc d'una taronja i el colem dins del pot del safrà.
  4. Tallem a ploma mig bulb de fonoll i l'afegim al pot.
  5. Hi afegim un trosset de gingebre, oli i un raig de vinagre fins a cobrir-ho tot.
  6. Deixem el pot a foc baix 10 minuts perquè confiti. Ho retirem del foc i ho deixem reposar durant 30 minuts més.
  7. Tallem a la brunesa 1 gra d'all i a chiffonade  unes fulles de menta.
  8. Saltem les faves en una paella amb oli OVE, sal, pebre blanc, l'all i la menta. Ho reservem.
  9. Traiem del congelador un bol metàl·lic i hi posem oli OVE i vinagre chardonnay. Ho emulsionem amb  les varetes elèctriques. Ho reservem en un biberó.
  10. Posem en un bol unes fulles netes i separades d'escarola cabell d'àngel.
  11. Servim les faves en un plat, després l'escarola, el fonoll confitat, la vinagreta servida amb el biberó, unes olives Yeye, 2 filets d'anxova i uns créixens.
Anar al contingut