Faves estofades

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g faves tendres

    200 g cansalada amb pebre     

    180 g botifarra negra

    180 g botifarra de perol              

    4 alls tendres

    3 cebes tendres

    Vi ranci

    Anís

    Menta                      

    Llorer

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa la cansalada i l'enrossim a foc ben viu, en una cassola amb un raig d'oli. Ho reservem.
  2. A la mateixa cassola, hi fem suar les cebes tendres, tallades a la brunesa. També hi afegim els alls, tallats a rodelles. El foc ha d'estar al mínim.
  3. Quan ho tenim ben suat, apugem el foc al màxim i quan estigui enrossit, hi afegim un raig de vi ranci. Quan estigui a mig evaporar, hi aboquem un raig d'anís. Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, ho deixem a foc mitjà i hi posem les faves i la cansalada. Ho remenem i que vagi coent uns 5 minuts.
  4. Posem 1,5 l d'aigua al foc i, quan bulli, hi afegim un ram amb menta i llorer. Quan s'hagi perfumat, l'afegim a la cassola. Ho salpebrem. Hi posem les botifarres, tallades a rodelles. Ho tapem amb un paper sulfurat tallat a la mida de la cassola, per tal que toqui les faves, i hi posem la tapa. Això és perquè no s'escapi gens d'aigua. Ho deixem 35 minuts amb el foc al mínim.
  5. Ho servim amb un raig d'oli, una mica de menta fresca i pebre negre.