Faves a la catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Abellán
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bravo, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les faves tenen gran quantitat de fibra, procedent de la pell, que estimula la mobilitat intestinal i prevé el restrenyimentAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de favetes
  • sal
  • fulles de menta
  • greix de pernil
  • 50 g de botifarra de perol
  • 50 g de botifarra negra
  • Per fer la crema:
  • oli d'oliva verge extra
  • orujo (aiguardent) d'herbes
  • orujo (aiguardent) blanc
  • 2 xalotes
  • 1 tomàquet ratllat sense llavors
  • 30 g de pernil (a daus)
  • les pells de les favetes
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu les favetes durant 10 segons i refredeu-les en aigua amb gel.

A continuació, comenceu un sofregit amb la xalota picada en una cassola amb oli d'oliva.

Mentrestant, peleu les favetes i reserveu les pells.

Tot seguit, quan la xalota sigui tova, afegiu-hi el tomàquet ratllat, els daus de pernil, les dues botifarres a dauets i un raig de cadascun dels dos orujos i deixeu-ho reduir a la meitat. Després, poseu-hi les pells de les favetes, remeneu-ho bé, afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho bullir durant 15 minuts tapat. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho amb el túrmix amb unes quantes fulles de menta, fins que quedi una crema ben fina. Després, coleu-ho i reserveu-ho en calent, en una gerreta, fins al moment de servir.

Finalment, saltegeu les favetes pelades amb el greix de pernil.

I ja per acabar, col·loqueu les favetes al mig d'un plat fondo, aboqueu-hi pel voltant la sopa i col·loqueu unes fulletes de menta per sobre les favetes.
Anar al contingut