Crema de porro i carbassó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 porros
- 2 carbassons
- 500 ml aigua mineral
- 250 ml nata
- 70 g mantega
- 40 avellanes torrades
- 1 gra d'all
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre
- Pa de motlle
- Vi escumós
- Julivert
- Olives
- Comí
- Curri
- Sal
PREPARACIÓ
- Desfem la mantega en una cassola, hi afegim un bon raig d'oli i hi fem suar els porros.
- Un cop el tenim ben tou i suat, apugem el foc i l'enrossim fins que agafi color.
- Hi afegim el carbassó tallat a mitges llunes molt fines i, quan estigui caramel·litzat, hi aboquem una copa de vi escumós. Quan s'hagi evaporat, hi afegim all i julivert, ben picolats, la nata, una culleradeta de comí i una altra de curri. Ho salpebrem i ho deixem a foc baix durant 20 minuts.
- Piquem les avellanes i les reservem en un bol, on hi afegim mitja culleradeta de comí, mitja més de curri, sal i pebre. Ho barregem bé i hi arrebossem dauets de pa de motlle que prèviament haurem fregit.
- Triturem el contingut de la cassola, amb una mica d'oli, i ho colem en una malla fina.
- Servim la crema posant-hi dos entrebancs per damunt: olives tallades a trossets i el pa arrebossat.