Crema de ceba i ametlla

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és rica en compostos de sofre i vitamines C i E. A més, destaca el seu contingut en flavonoides, antioxidants de l'organismeAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g cebes de Figueres 

    600 ml brou pollastre 

    150 g ametlla en pols 

    150 ml aigua 

    2 llesques de pa de pagès sec 

    1 gra d'all 

    Vi ranci 

    50 g formatge emmental 

    Sàlvia fresca 

    Farigola fresca 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata de forn els 600 g de cebes de Figueres amb la seva pell i ho enfornem 30 minuts a 180º. 
  2. Deixem que les cebes es refredin una mica i les pelem. Les tallem de qualsevol manera i les posem en un pot alt amb un bon raig d'oli OVE.  
  3. Afegim a l'olla una branca de sàlvia fresca, una de de farigola, una mica de pebre negre i un polsim de sal 
  4. Enrossim les cebes perquè perdin l'aigua de vegetació i es comencin a torrar els sucres.  
  5. Quan els sucres es quedin enganxats a la paella, hi tirem una mica de vi ranci.  
  6. Reintegrem els sucres a la ceba.  
  7. Tirem 600 ml de brou de pollastre a les cebes i ho coem a foc baix 15 minuts amb l'olla destapada. 
  8. Tirem en un bol 150 g d'ametlla en pols i 150 ml d'aigua. Deixem que l'ametlla en pols s'hidrati durant 15 minuts.  
  9. Passats els 15 minuts, triturem la ceba amb el brou.  
  10. Després hi tirem les ametlles hidratades amb la seva aigua. 
  11. Colem la crema i rectifiquem de sal.  
  12. Refreguem un gra d'all pelat per dues llesques de pa. No cal que sigui del dia.  
  13. Tallem el pa a mida mossegada i sobre el pa, hi ratllem 50 g de formatge. 
  14. Ho enfornem a 180 graus fins que es fongui –entre 5 i 10 minuts-  
  15. Servim la crema en un bol amb un raig d'oli OVE i després, els crostonets de pa amb all i formatge. 
  16. Hi posem unes fulles de farigola.  
Anar al contingut