Crema de carbassó picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de carbassons
8 xiitakes
8 torrades
2 porros
1 bitxo fresc
Un manat de julivert
Gingebre
Sal
Pebre
Oli picant
Vi bullit
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa les parts verdes de dos porros.
- Saltem els porros en una paella amb 8 xiitakes.
- Hi afegim 1 l d'aigua mineral i un manat de julivert i ho fem bullir durant 20 minuts. Després ho deixem reposar durant 30 minuts.
- Colem el brou resultant en un pot alt i el reduïm. Separem els xiitakes i els reservem.
- Tallem el xiitake i l'enrossim en una paella.
- Traiem les llavors a 1 kg de carbassons (amb pell) i els tallem a la brunesa.
- Hi afegim a la paella un raig de vi bullit i deixem evaporar l'alcohol. Reservem els xiitakes.
- Posem el carbassó en una cassola i el fem suar amb oli OVE a foc lent.
- Apugem el foc i enrossim el carbassó.
- Afegim el brou reduït a la cassola i ho deixem bullir durant 5 minuts.
- Afegim el contingut de la cassola dins el got americà, hi afegim gingebre, pebre, oli OVE i un raig d'oli picant. Ho emulsionem.
- Ho servim en bols, hi afegim un bitxo ratllat per sobre, unes torrades, oli OVE i pebre i els xiitakes reservats.