Crema de carbassó picant

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 kg de carbassons

    8 xiitakes

    8 torrades

    2 porros

    1 bitxo fresc

    Un manat de julivert

    Gingebre

    Sal

    Pebre

    Oli picant

    Vi bullit

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa les parts verdes de dos porros.
  2. Saltem els porros en una paella amb 8 xiitakes.
  3. Hi afegim 1 l d'aigua mineral i un manat de julivert i ho fem bullir durant 20 minuts. Després ho deixem reposar durant 30 minuts.
  4. Colem el brou resultant en un pot alt i el reduïm.  Separem els xiitakes i els reservem.
  5. Tallem el xiitake i l'enrossim en una paella.
  6. Traiem les llavors a 1 kg de carbassons (amb pell) i els tallem a la brunesa.
  7. Hi afegim a la paella un raig de vi bullit i deixem evaporar l'alcohol. Reservem els xiitakes.
  8. Posem el carbassó en una cassola i el fem suar amb oli OVE a foc lent.
  9. Apugem el foc i enrossim el carbassó.
  10. Afegim el brou reduït a la cassola i ho deixem bullir durant 5 minuts.
  11. Afegim el contingut de la cassola dins el got americà, hi afegim gingebre, pebre, oli OVE i un raig d'oli picant. Ho emulsionem.
  12. Ho servim en bols, hi afegim un bitxo ratllat per sobre, unes torrades, oli OVE i pebre i els xiitakes reservats.
Anar al contingut