Coca de castanyes i pinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tant les castanyes com els pinyons són fruites seques, una excel·lent font de vitamines i minerals, i destaquen pel seu alt contingut en magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 làmina de pasta de full

    250 g de castanyes cuites     

    100 g d'aigua mineral

    100 g de pinyons     

    80 g de panela

    30 g de sucre blanc

    1 ou

    pela de llima

    sucre de llustre

PREPARACIÓ

  1. Posem un paper sulfurat sobre una safata de forn i a sobre hi estirem una làmina de pasta de full. La punxem amb una forquilla.
  2. Separem clara i rovell d'un ou. Pintem la làmina amb el rovell i reservem la clara en un bol.
  3. Espolsem una mica de sucre damunt la pasta de full pintada i hi posem un altre paper sulfurat a sobre. Hi fiquem una altra safata al damunt perquè no pugi.
  4. L'enfornem a 180º, durant 25 minuts.
  5. Posem en un pot 250 g de castanyes cuites i pelades amb 100 ml d'aigua mineral, la pela d'una llima i 80 g de panela. Ho deixem coure a foc lent, durant 15 minuts.
  6. Traiem la pela de llima del pot de les castanyes i les triturem amb un túrmix. Omplim una mànega i la deixem a la nevera.
  7. Traiem la safata de la pasta de full del forn i la deixem refredar.
  8. Posem a torrar 100 g de pinyons en una paella .
  9. Trenquem la clara reservada i hi afegim 30 g de sucre i els pinyons torrats.
  10. Posem aquesta barreja aplanada amb una espàtula en una safata al forn a 180º, durant 10 minuts i després la deixem refredar.
  11. Traiem la mànega de crema de castanyes de la nevera.
  12. Posem la pasta de full amb uns puntets de crema de castanyes, uns quants trossets del cruixent esmicolat i hi afegim sucre de llustre per sobre.
Anar al contingut