Carbassó farcit de carn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Una recepta molt completa i rica en nutrients, que destaca per les vitamines del grup B, minerals com el ferro i el calci, fibra, altres antioxidants, com el licopè, i proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 carbassons
300 g carn picada de porc
300 g carn picada de vedella
300 g tomàquet triturat natural
100 ml vi ranci
2 cebes de Figueres
1 pastanaga
¿ branca d'api
10 fulles alfàbrega
10 fulles julivert
2 grans d'all
5 g comí (1 c.s.)
5 g cúrcuma (1 c.s.)
Formatge per ratllar
Llorer
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem 4 carbassons per la meitat. Fem després talls en diagonal fent forma de rombe i sense arribar a tallar la pell del carbassó. Salpebrem.
- Posem els carbassons en una safata de forn a sobre de paper sulfurat. Els pintem amb oli i els enfornem a 180º durant 30 minuts.
- Un cop cuits, en buidem la polpa sense fer malbé la pell. Reservem per separat la polpa i la pell dels carbassons.
- Tallem a brunesa un parell de cebes de Figueres (200 g)
- Posem la ceba a una cassola amb un dit d'oli OVE ja calent. Hi afegim una fulla de llorer i ho coem durant 20 minuts.
- Tallem a brunesa 50 g de pastanaga.
- Pelem i tallem a brunesa ¿ branca d'api.
- Afegim a la cassola la pastanaga i l'api. Ho coem durant 15 minuts.
- Tallem a brunesa 2 grans d'all i 10 fulles de julivert. Ho afegim a la cassola. Ho coem 5 minuts.
- Desglacem la cassola amb 100 ml de vi ranci.
- Un cop s'hagi consumit l'alcohol, hi afegim 300 g de carn picada de porc i 300 g de vedella també picada.
- Hi afegim 300 g de tomàquet triturat i una mica de sal i pebre. Ho coem 15 minuts més.
- Tallem 10 fulles d'alfàbrega i les afegim a la cassola. Ho coem 5 minuts més.
- Afegim a la cassola 5 g de comí i 5 g de cúrcuma. Ho integrem. Rectifiquem, si cal, amb sal i pebre. Apaguem el foc i reservem.
- Farcim el carbassons amb la carn.
- Posem els carbassons en una safata de forn, sobre paper sulfurat. Cobrim els carbassons amb 150 g de formatge per ratllar.
- Gratinem els carbassons a 220º durant 15 minuts.
- Ho servim i bon profit!!!!