Carbassó farcit de carn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una recepta molt completa i rica en nutrients, que destaca per les vitamines del grup B, minerals com el ferro i el calci, fibra, altres antioxidants, com el licopè, i proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    4 carbassons  

    300 g carn picada de porc  

    300 g carn picada de vedella  

    300 g tomàquet triturat natural  

    100 ml vi ranci  

    2 cebes de Figueres  

    1 pastanaga 

    ¿ branca d'api  

    10 fulles alfàbrega  

    10 fulles julivert  

    2 grans d'all  

    5 g comí (1 c.s.)  

    5 g cúrcuma (1 c.s.)  

    Formatge per ratllar  

    Llorer  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal 

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem 4 carbassons per la meitat. Fem després talls en diagonal fent forma de rombe i sense arribar a tallar la pell del carbassó. Salpebrem. 
  2. Posem els carbassons en una safata de forn a sobre de paper sulfurat. Els pintem amb oli i els enfornem a 180º durant 30 minuts. 
  3. Un cop cuits, en buidem la polpa sense fer malbé la pell. Reservem per separat la polpa i la pell dels carbassons. 
  4. Tallem a brunesa un parell de cebes de Figueres (200 g) 
  5. Posem la ceba a una cassola amb un dit d'oli OVE ja calent. Hi afegim una fulla de llorer i ho coem durant 20 minuts. 
  6. Tallem a brunesa 50 g de pastanaga. 
  7. Pelem i tallem a brunesa ¿ branca d'api. 
  8. Afegim a la cassola la pastanaga i l'api. Ho coem durant 15 minuts. 
  9. Tallem a brunesa 2 grans d'all i 10 fulles de julivert. Ho afegim a la cassola. Ho coem 5 minuts. 
  10. Desglacem la cassola amb 100 ml de vi ranci. 
  11. Un cop s'hagi consumit l'alcohol, hi afegim 300 g de carn picada de porc i 300 g de vedella també picada. 
  12. Hi afegim 300 g de tomàquet triturat i una mica de sal i pebre. Ho coem 15 minuts més. 
  13. Tallem 10 fulles d'alfàbrega i les afegim a la cassola. Ho coem 5 minuts més. 
  14. Afegim a la cassola 5 g de comí i 5 g de cúrcuma. Ho integrem. Rectifiquem, si cal, amb sal i pebre. Apaguem el foc i reservem. 
  15. Farcim el carbassons amb la carn. 
  16. Posem els carbassons en una safata de forn, sobre paper sulfurat. Cobrim els carbassons amb 150 g de formatge per ratllar. 
  17. Gratinem els carbassons a 220º durant 15 minuts. 
  18. Ho servim i bon profit!!!! 

 

Anar al contingut