Broqueta de rap i espardenyes amb salsa de crancs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Bosch
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 1 tronc de rap ros
- 100 g de rossinyols
- 100 g d'espardenyes
- Per a la salsa de crancs:
- 1kg de crancs
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro gros
- api
- 2 l d'aigua
- 1 copa de conyac
- 1 copa de vi blanc
- 50 g de pebre vermell
- oli d'oliva
- 200 g de mantega
PREPARACIÓ
Per fer la salsa de cranc, poseu els crancs en una plata i daureu-los al forn durant 15 minuts a 180 graus.
Mentrestant, sofregiu la pastanaga, la ceba, el porro i l'api tot ben picat en un cassó amb una mica d'oli durant 15 minuts.
Quan les verdures estiguin rosses, afegiu-hi els crancs i el conyac, i flamejeu-ho. Un cop s'hagi evaporat el conyac, tireu-hi el pebre vermell i l'aigua i deixeu-ho bullir durant 30 minuts. Després, passeu-ho pel colador xinès, afegiu-hi una mica de mantega i deixeu-ho reduir fins que agafi consistència.
A continuació, fregiu el rap en una paella amb oli.
Seguidament, talleu les espardenyes transversalment, saleu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Alhora, en una altra paella amb oli, salteu-hi els rossinyols.
I ja per acabar, emplateu els rossinyols al mig del plat, poseu el tronc de rap a sobre i cobriu-ho amb la salsa. Finalment, col·loqueu-hi les espardenyes a sobre.
Mentrestant, sofregiu la pastanaga, la ceba, el porro i l'api tot ben picat en un cassó amb una mica d'oli durant 15 minuts.
Quan les verdures estiguin rosses, afegiu-hi els crancs i el conyac, i flamejeu-ho. Un cop s'hagi evaporat el conyac, tireu-hi el pebre vermell i l'aigua i deixeu-ho bullir durant 30 minuts. Després, passeu-ho pel colador xinès, afegiu-hi una mica de mantega i deixeu-ho reduir fins que agafi consistència.
A continuació, fregiu el rap en una paella amb oli.
Seguidament, talleu les espardenyes transversalment, saleu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant. Alhora, en una altra paella amb oli, salteu-hi els rossinyols.
I ja per acabar, emplateu els rossinyols al mig del plat, poseu el tronc de rap a sobre i cobriu-ho amb la salsa. Finalment, col·loqueu-hi les espardenyes a sobre.