Brioix de xocolata i taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un berenar casolà energètic, però ric en nutrients, amb antioxidants de la xocolata (d'un alt percentatge de cacau), fibra de la pell de la taronja i proteïnes dels ous.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g farina de força  

    100 g mantega  

    100 ml aigua  

    100 g xocolata negra 85%  

    80 g sucre blanc  

    10 g llevat fresc  

    5 g sal  

    3 ous  

    1 taronja  

    Oli OVE  

    Llet 

PREPARACIÓ

  1. Tamisem al bol de la pastadora 250 g farina de força. Hi afegim 30 g de sucre blanc, 10 g de llevat fresc i 5 g de sal. Ho integrem. 
  2. Afegim, a poc a poc, 3 ous a la massa. Ho pastem tot 15 minuts. 
  3. Hi afegim 100 g de mantega freda tallada a daus i ho integrem. Tapem el bol amb un drap humit i ho deixem reposar 1 hora. 
  4. Traiem el brioix del bol i el desgasifiquem amb els dits. El tornem a posar al bol i el tapem amb un drap humit. El deixarem reposar 2 hores. 
  5. Pelem una taronja amb el pelador. Repelem la part blanca que ha quedat enganxada a la pell. Tallem la pell molt fina, a juliana.  
  6. Posem la pell de taronja al pot i el cobrim amb aigua mineral. Posem el pot al foc i li fem arrencar el bull. Un cop hagi bullit, descartem l'aigua i repetim el procés dos cops més, és a dir: pells al pot, hi posem aigua nova i que bulli. 
  7. Un cop les pells han estat blanquejades tres cops, les tornem a posar al pot amb 100 ml d'aigua mineral i 50 g sucre. Deixem que el pot bulli durant 10 minuts a foc lent. Volem confitar les pells.  
  8. Passats els 10 minuts, colem les pells i les reservem.  
  9. Trenquem amb un ganivet 100 g xocolata negra al 85% 
  10. i la reservem. 
  11. Si el brioix s'ha passat dues hores fermentant, el traurem del bol i el dividim en 8 parts. Afegim les pells de taronja i la xocolata a l'interior de cada una de les parts i en fem forma de boles.  
  12. Posem un pot amb aigua a bullir.  
  13. Untem un motllo rodó desmuntable de 15 cm de diàmetre amb oli OVE i hi posem les 8 boles formant una flor.   
  14. Portem al forn el pot amb aigua bullint.  
  15. Portem el motllo ple de massa de brioix al forn i deixem que dupliqui el volum en una hora aproximadament.  
  16. Passat aquest temps, traiem el brioix del forn. Apugem la temperature del forn a 180º. Pintem el brioix amb llet.  
  17. Portem el brioix al forn 20' a 180º. 
  18. Passat aquest temps, traiem el brioix del forn, deixem que baixi la temperatura i el desemmotllem. El tastem i...
Anar al contingut