Brioix de xocolata i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Un berenar casolà energètic, però ric en nutrients, amb antioxidants de la xocolata (d'un alt percentatge de cacau), fibra de la pell de la taronja i proteïnes dels ous.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g farina de força
100 g mantega
100 ml aigua
100 g xocolata negra 85%
80 g sucre blanc
10 g llevat fresc
5 g sal
3 ous
1 taronja
Oli OVE
Llet
PREPARACIÓ
- Tamisem al bol de la pastadora 250 g farina de força. Hi afegim 30 g de sucre blanc, 10 g de llevat fresc i 5 g de sal. Ho integrem.
- Afegim, a poc a poc, 3 ous a la massa. Ho pastem tot 15 minuts.
- Hi afegim 100 g de mantega freda tallada a daus i ho integrem. Tapem el bol amb un drap humit i ho deixem reposar 1 hora.
- Traiem el brioix del bol i el desgasifiquem amb els dits. El tornem a posar al bol i el tapem amb un drap humit. El deixarem reposar 2 hores.
- Pelem una taronja amb el pelador. Repelem la part blanca que ha quedat enganxada a la pell. Tallem la pell molt fina, a juliana.
- Posem la pell de taronja al pot i el cobrim amb aigua mineral. Posem el pot al foc i li fem arrencar el bull. Un cop hagi bullit, descartem l'aigua i repetim el procés dos cops més, és a dir: pells al pot, hi posem aigua nova i que bulli.
- Un cop les pells han estat blanquejades tres cops, les tornem a posar al pot amb 100 ml d'aigua mineral i 50 g sucre. Deixem que el pot bulli durant 10 minuts a foc lent. Volem confitar les pells.
- Passats els 10 minuts, colem les pells i les reservem.
- Trenquem amb un ganivet 100 g xocolata negra al 85%
- i la reservem.
- Si el brioix s'ha passat dues hores fermentant, el traurem del bol i el dividim en 8 parts. Afegim les pells de taronja i la xocolata a l'interior de cada una de les parts i en fem forma de boles.
- Posem un pot amb aigua a bullir.
- Untem un motllo rodó desmuntable de 15 cm de diàmetre amb oli OVE i hi posem les 8 boles formant una flor.
- Portem al forn el pot amb aigua bullint.
- Portem el motllo ple de massa de brioix al forn i deixem que dupliqui el volum en una hora aproximadament.
- Passat aquest temps, traiem el brioix del forn. Apugem la temperature del forn a 180º. Pintem el brioix amb llet.
- Portem el brioix al forn 20' a 180º.
- Passat aquest temps, traiem el brioix del forn, deixem que baixi la temperatura i el desemmotllem. El tastem i...