Dilluns, a les 21.55, a TV3

"Cançó per a tu", un triangle amorós en anys convulsos

Una història d'amor, d'amistat, de la Nova Cançó i de reivindicacions ambientada a la Barcelona del 1965.

"Cançó per a tu" és la història d'un triangle d'amor entre tres joves estudiants de la Universitat de Barcelona dels anys 60. Una època, en ple franquisme, on es desperten les ganes de viure, de llibertat, de revolta.

Enmig de tot aquest guirigall d'emocions, la ficció se centra en tres personatges. Un és l'Ignasi (Félix Herzog), sindicalista, lluitador, aferrat a la terra. L'altre és el David (Nao Albet), un noi de bona família de Barcelona que representa la burgesia catalana d'aquells temps. És el personatge ideòleg, el cervell amagat. I la punta de llança és el personatge de la Candela Serrat, la Laia, una cantautora que viu a Barcelona en una residència. Ella, per la seva fortalesa i per la seva lluita contra les dificultats que tenien les dones per estudiar i per expressar-se lliurement, s'acaba convertint en el focus d'atenció d'aquests dos amics.

"Cançó per a tu" comença amb la Caputxinada, quan es va formar el Sindicat Democràtic d'Estudiants. Viatja per la Nova Cançó, la Cova del Drac, mostra l'alta burgesia de Barcelona que es movia pel Boccaccio, la Gauche Divine amb els fotògrafs, escriptors i pintors... I continua el viatge fins els anys 70, amb els últims dies del franquisme, molt dur encara, i les darreres sentències de mort. Els protagonistes, ja més adults, es posicionen políticament per denunciar aquests fets.

"Cançó per a tu" està pensada com un homenatge a tota una generació. La generació que va viure aquell temps, amb els vinils de Serrat, de Lluís Llach, de la Nova Cançó. És un homenatge a tota la gent que va creure en uns ideals en un moment de lluita.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA

Productores: TV3 i Galápagos Media amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Director: Oriol Ferrer
Productor: Pau Calpe Rufat
Productors executius TV3: Cruz Rodríguez i Oriol Sala-Patau
Argument: Pau Calpe Rufat
Guió: Marta Grau
Intèrprets: Laia ( Candela Serrat), David ( Nao Albet), Ignasi (Fèlix Herzog), Núria (Paula Mèlia)
Direcció de fotografia: David Omedes
Música: David Cervera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut