Del 18 al 26 de setembre, Sant Sebastià

"Campo a través" i "Snacks, bocados de una revolución" al festival de Sant Sebastià

L'estrena mundial de "Campo a través. Mugaritz, intuyendo un camino" serà dissabte 19 de setembre a la secció inaugural de la secció del festival "Culinary Zinema". Dirigida per Pep Gatell, director artístic de La Fura dels Baus, presenta una mirada sobre el famós restaurant basc Mugaritz liderat pel xef Andoni Luis Aduriz i que compta amb dues Estrelles Michelin. També es podrà veure una altra producció catalana, "Snacks, bocados de una revolución", de Cristina Jolonch i Verónica Escuer. Totes dues pel·lícules participen a la secció del festival "Culinary Zinema".

La secció "Culinary Zinema", dedicada al cinema i la gastronomia, és fruit de la col·laboració del Festival de Sant Sebastià amb el Festival Internacional de Cine de Berlín i el Basque Culinary Center. Per a la cinquena edició, la secció compta amb 17 títols: 4 curtmetratges i 13 llargmetratges, 9 dels quals a concurs i 4 fora de competició. La projecció de set d'aquestes pel·lícules anirà acompanyada d'un sopar temàtic a càrrec de cuiners de prestigi internacional.

 

"CAMPO A TRAVÉS.
Mugaritz, intuyendo un camino"

 

El documental de La Fura dels Baus inaugura dissabte 19 de setembre la secció "Culinary Zinema". Aquesta sessió serà l'estrena internacional del documental que dirigeix Pep Gatell, director artístic de la companyia de teatre. Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz, serà l'encarregat del sopar d'inauguració. El prestigiós xef havia treballat anteriorment en activitats teatrals amb La Fura dels Baus i en la promoció i creació de documentals.


Sinopsi
Documental filosòfic i etològic que retrata el restaurant Mugaritz, de les idees d'on surten els seus plats, què significa per al seu equip aconseguir l'excel·lència i l'èxit, com es pateix i es gaudeix... En definitiva, com es crea i es destrueix Mugaritz constantment, un lloc en què el fi culinari s'ha vist superat pel procés creatiu i les seves possibles variables.


Fitxa tècnica
Direcció i guió: Pep Gatell
Fotografia: Pol Aregall
Muntatge: Sara López
Música Álex Ferrer


Pep Gatell, director
Un dels sis directors artístics de la companyia de teatre La Fura dels Baus des del 1980. Va inaugurar la secció "Culinary Zinema" del Festival de Sant Sebastià amb el curtmetratge "Macaron de caza", basat en un plat elaborat pel restaurant Mugaritz. També amb el Mugaritz com a protagonista, va presentar el 2013 a la Berlinale "Taba", un curtmetratge sobre una proposta del restaurant per trencar la idea que "a la taula no s'hi juga".

 

 

"SNACKS, BOCADOS DE UNA REVOLUCIÓN"

Produït per la productora barcelonina Implementia Films, el documental es presenta fora de concurs a la secció "Culinary Zinema".

Sinopsi
"Els cuiners crèiem que podíem canviar el món i ho hem fet". És una reflexió de Joan Roca que recull el documental dirigit per la periodista gastronòmica Cristina Jolonch i la creadora del festival Film & Cook Verónica Escuer, en què grans figures de l'avantguarda culinària espanyola com el xef d'"El Celler de Can Roca" recorden com van ser capaços d'encomanar al món la seva passió per reinventar la cuina des de l'absoluta llibertat i crear un nou llenguatge.

"Jo no he vist cap restaurant important del món que no utilitzi tècniques d'"El Bulli", subratlla el xef de Miramar, Paco Pérez. La influència transversal i global que ha injectat esperit de superació als xefs – "Tots volem ser el número u del món", admet Quique Dacosta – els ha suposat un nou repte: la recerca de l'equilibri entre la influència i el segell propi.

Creativitat, talent, ofici, rivalitat, amistat, negoci, il·lusió, plagis, complicitat, futur... Els protagonistes de l'última revolució gastronòmica, els professionals d'altres països i experts que ho han viscut des de la primera línia, expliquen per què el moviment que va sorgir a Espanya va aconseguir moure els fonaments de la gastronomia mundial.

Ferran Adrià, Joan Roca, Juan Mari Arzak, Martín Berasategui, Andoni Luis Aduriz, Carme Ruscalleda, Pedro Subijana, Quique Dacosta, Eneko Atxa, Paco Pérez, Albert Adrià, Dani Garcia, Ángel León i Josean Alija; professionals d'altres països com Grant Achatz, Alex Atala, Massimo Bottura o Gastón Acurio; periodistes i gastrònoms, revelen la manera com aquella brigada màgica va enamorar el món.


Cristina Jolonch, directora
Periodista de La Vanguardia des del 1998 especialitzada en la informació gastronòmica. Paral·lelament, elabora reportatges i entrevistes al suplement dominical Magazine, on disposa d'un espai de recomanació de restaurants. Premi Nacional de Gastronomia 2008 i Premi Nacional de Gastronomia de Catalunya 2010. Autora del llibre "Guía Secreta, dónde comen los mejores cocineros".


Verónica Escuer, directora
Economista i amant del cinema i la gastronomia. Creadora i directora de Film & Cook, Festival de cinema i gastronomia.  Directora del documental "Nashville" (2001).


Més informació del documental
Web
Facebook
Twitter
Instagram

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3
Subscriu-te al butlletí
documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut