Tradició mediterrània

Última "Escapada a baix cost", al sud d'Itàlia

La Rosa i la Laia posen punt final al seu recorregut europeu visitant Nàpols, les runes de Pompeia, el Vesuvi i l'illa més gran del Mediterrani, Sicília.

El sud d'Itàlia té molts encants. Nàpols, les ruïnes de Pompeia, el Vesubi i l'illa de Sicília, la més gran del Mediterrani. Allà van la Rosa i la Laia en l'última de les seves "Escapades a baix cost".

Nàpols
És la ciutat més caòtica, anàrquica i sorollosa del sud d'Itàlia, però és precisament tot això el que la fa especial. La Rosa i la Laia s'endinsen pels seus carrers i descobreixen els tallers de pessebristes i la pizzeria més concorreguda de la ciutat.

El Vesuvi i Pompeia
Si es va a Nàpols, no es pot deixar de pujar al Vesuvi, el volcà que està adormit però no extingit i que, justament fa 2.000 anys, va enterrar la ciutat de Pompeia sota les seves cendres. Aquesta gran catàstrofe va generar les ruïnes romanes més ben conservades del món.

De Nàpols a Sicília
Tot i que Sicília és una illa, des del continent s'hi pot anar en tren ja que, per travessar l'estret de Messina, es fica dins d'un ferri. La Rosa i la Laia hi viatgen de nit i arriben a Palerm de bon matí. La primera visita que fan a la ciutat és a les famoses catacumbes.

Palerm
Palerm és una ciutat molt decadent amb una gran quantitat d'edificis històrics pendents de restauració. La Rosa i la Laia la recorren amb un guia d'excepció, el director de l'Institut Cervantes, Miguel Spotorno, que les acaba portant a una exposició d'art espanyol. Tot seguit, visiten un taller de les famoses marionetes sicilianes.

L'illa de Vulcano
L'últim dia a Itàlia, la Rosa i la Laia se'n van en ferri a Vulcano, una de les set illes eòlies, on la gent fa tractaments amb el fang de les seves aigües. Quan ja en tenen prou, se'n van a recórrer els bonics paisatges volcànics de l'illa.
Anar al contingut