Defensar idees

"Emprenedors" obre aquest diumenge el concurs entre els vuit projectes finalistes

Després d'una selecció en què han participat més de 700 candidats d'arreu de Catalunya, vuit finalistes defensaran els seus projectes professionals.

"Emprenedors", un concurs en què un grup de persones inquietes i amb iniciativa presenten el seu projecte professional i competeixen per veure qui s'emporta el premi del programa -100.000 euros per fer realitat la seva idea i una gira comercial per mercats emergents- arrenca aquest diumenge, a les 22.50, amb la competició entre els vuit finalistes.
 
Ferran Prats, que vol impulsar un centre d'orientació per a futurs tofonaires; Just León, amb una empresa d'esterificació de fruites; Míriam Pérez, amb un projecte de continguts turístics i d'informació local per mòbil; Ivan Monells, amb "trabajillos.es", una web d'oferta i demanda de feinetes; Lluís Rodríguez, que vol tirar endavant un centre de skate cobert; Nina Alastruey, que presenta una plataforma de televisió gratuïta per rebre al telèfon mòbil; Roser Díaz Puig, que vol posar en marxa una empresa de producció i comercialització d'embotits de peix; i Rubèn Espin, que vol dissenyar i produir un cotxe íntegrament elèctric, intentaran defensar que el seu projecte és el més solvent. 

Per fer-ho, cada un dels vuit emprenedors s'haurà de sotmetre a diferents proves, preparades amb l'ajuda de consultors laborals i de professionals vinculats al món dels emprenedors, i similars a les que el mercat de debò posa a qualsevol emprenedor: des d'elaborar un estudi de mercat fins a crear un anunci per llançar el producte.

Aquestes proves serviran perquè el jurat del programa -integrat per l'economista i empresari Albert Colomer, la psicòloga i consultora en RH Maria José de Oro i el doctor en Màrqueting i Investigació de Mercats Carles Torrecilla- pugui valorar el projecte i l'empenta que hi ha darrere la idea.

A més de la viabilitat del projecte en si, el jurat valorarà el "tarannà emprenedor, un concepte en què l'equip resumeix les 7 virtuts que necessita un emprenedor: passió, influència, constància, audàcia, determinació, confiança i creativitat. 

Cada una de les edicions del concurs estarà dedicada a una de les set virtuts. Aquesta primera setmana els concursants hauran de defensar la seva idea amb passió i, a mesura que avancin les setmanes, els emprenedors que el jurat consideri que tenen el projecte i el tarannà menys sòlids abandonaran el programa.
Anar al contingut