El viatge d'un cineasta

"El documental" estrena "Del vent al blau"

El viatge d'un cineasta pel Perú, l'Equador i Bolívia, que s'emmarca dins la programació "D'aquí d'allà" dedicada al Perú.

Divendres, 9 de desembre, a les 00.05, "El documental" estrena "Del vent al blau".  És el diari filmat de Pere Herms, un viatger-cineasta que vaga en solitari pel Perú, l'Equador i Bolívia. De composició assagística, el film gira entorn de dos eixos: l'home i la naturalesa, i la relació entre ambdós.

El film es planteja com una reflexió crítica sobre dos aspectes: el distanciament cada vegada més acusat entre l'home i la naturalesa, i les conseqüències negatives que deriven de l'actual model de desenvolupament, altament insostenible i insolidari. Insostenible perquè es basa en la sobreexplotació de recursos naturals del planeta; insolidari perquè provoca i accentua les desigualtats entre la població humana i degrada la biodiversitat perjudicant la resta d'espècies.

El Perú, l'Equador i Bolívia són països pobres perquè són rics en recursos naturals. El Primer Món s'ha alimentat durant segles (i segueix alimentant-se) dels recursos naturals d'aquests països sense que això hagi suposat (ni suposi) un benefici real per la majoria de la seva població, sobretot indígenes, sinó més aviat al contrari.

"Del vent al blau" és un film intimista i reflexiu; un poema a la naturalesa i a la vida desproveïda d'artificialitat, alhora que un retrat sobre la humanitat exclosa i abandonada als marges.


Festivals:

MiradasDoc, Festival Internacional de Cinema Documental de Guía de Isora, Tenerife, 2011

Fitxa tècnica:
Direcció, guió, producció, fotografia, muntatge: Pere Herms
Tècnic de so: Nacho Arantegui
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Ruth Llòria
Ajudant de producció: Uli Decker
Espanya, 2011

Una producció d'Abyssinia Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i l'Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID).


Emissions:
Divendres, 9 de desembre, 00.05 hores
Dilluns, 12 de desembre, 12.00 hores
Dijous, 15 de desembre, 17.25 hores
Anar al contingut