L'excel·lència cultural del país

El 33 emet en directe l'entrega dels Premis Nacionals de Cultura

Eva Pelegrí transmetrà la cerimònia, que comptarà amb la participació de Queco Novell, Zahir Circus, Increpación Danza i El Cor de la Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida.

Dissabte que ve es podrà seguir en directe pel 33 l'entrega dels Premis Nacionals de Cultura en l'acte que es farà a l'Auditori Enric Granados de Lleida a partir de les 7 de la tarda. La transmissió anirà a càrrec de la periodista de la delegació de TV3 a Lleida, Eva Pelegrí. El diumenge, 4 d'octubre, TV3 n'emetrà un resum, a les 19.50.

L'acte de lliurament dels premis s'ha encarregat a la directora de teatre Carol López ("Germanes"), que n'ha confiat la conducció al periodista i imitador Queco Novell. Es tracta d'una proposta escènica que combinarà els diferents blocs d'entrega de premis amb les actuacions del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados; els músics Feliu Gasull, Dimitri Psonis, Olvido Lanza, Eduard Arribas i Igor Cortadellas; la ballarina Susana García; l'actriu Neus Bernaus; la cantant Celeste Alías; Increpación Danza, i Zahir Circus. Les actuacions es completaran amb la projecció de diversos vídeos sobre els esdeveniments culturals més destacats de l'any i sobre les personalitats de món de la cultura que han mort des de la darrera edició dels premis.

En l'acte, dedicat a homenatjar l'excel·lència cultural del país, intervindran el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Xavier Bru de Sala; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el Molt Honorable President de la Generalitat, José Montilla.

CoNCA

Els Premis Nacionals de Cultura són concedits des d'enguany pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Van ser instituïts pel govern el 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre el 1932 i el 1938. D'acord amb el que estableix el decret 72/1995, de 7 de març, es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants desenvolupades durant l'any anterior en cadascun dels respectius àmbits culturals, i estan dotats amb 18.030 euros cadascun. El guardó que rebran els premiats en aquesta edició és una recreació de l'obra "Molla", de l'escultor d'Os de Balaguer Leandre Cristòfol, que el CoNCA ha encarregat al seu col·laborador, el també escultor de Lleida Josep Ripoll.
Anar al contingut