Premis Goya 2020

13 pel·lícules participades per TV3 han estat seleccionades per als Premis Goya 2020

Com cada any, l'Acadèmia de Cinema Espanyol publica la llista de les pel·lícules candidates als Premis Goya. En aquesta 34a edició aspiren a premi 13 pel·lícules participades per TV3, d'un total de 146 llargmetratges, que s'han estrenat de l'1 de gener al 31 del desembre del 2019
Actualitzat

La 34a edició dels Premis Goya ha seleccionat un total de 146 llargmetratges, 88 dels quals són de ficció, 55 documentals i 3 pel·lícules animació. D'aquests, 56 són "operas primas", amb 112 guions originals i 29 d'adaptats.13 d'aquestes pel·lícules són amb coproducció, participació o col·laboració de TV3. Tot seguit detallem les pel·lícules que opten a premi, per categories, de major a menor nombre:

"Elisa i Marcela", d'Isabel Coixet, una coproducció de TV3, opta a 16 categories:  millor pel·lícula, direcció, guió adaptat, música original, actriu protagonista, actor i actriu de repartiment, actriu revelació, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes digitals.

"El año de la plaga", de Carlos Martín Ferrera, una col·laboració de TV3, opta a 16 categories: millor pel·lícula, millor direcció, millor guió adaptat, millor actor i actriu protagonista, millor actor i actriu de repartiment, millor actor revelació, millor direcció de producció, millor fotografia, millor muntatge, millor direcció artística, millor disseny de vestuari, millor maquillatge i perruqueria i millor so. 

"Liberté", d'Albert Serra, una col·laboració amb TV3, opta a 16 categories: millor pel·lícula, direcció, guió original, actor i actriu protagonista, actor de repartiment, actor i actriu revelació, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes especials.

"Gente que viene y bah", de Patricia Font, una col·laboració amb TV3, opta a 16 categories: millor pel·lícula, director novell, música original, actor i actriu protagonista, actor i actriu de repartiment, actriu revelació, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes digitals.

"Love me not", de Lluís Miñarro, una col·laboració amb TV3, opta a 16 categories: millor pel·lícula, direcció, guió adaptat, actriu protagonista, actor i actriu de repartiment, actor i actriu revelació, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes especials.

"El viatge de la Marta", de Neus Ballús, una producció associada amb TV3, opta a 15 categories: millor pel·lícula, direcció, guió original, actor i actriu protagonista, actor i actriu revelació, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes especials. 

"La hija de un ladrón", de Belén Funes, una col·laboració amb TV3, opta a 15 categories: millor pel·lícula, director novell, guió adaptat, actor i actriu protagonista, actor i actriu de repartiment, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, diseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes digitals. 

"7 raons per fugir", de David Torras, Esteve Soler i Gerard Quinto, una col·laboració amb TV3, opta a 14 categories: millor pel·lícula, director novell, guió adaptat, música original, actor i actriu de repartiment, producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes especials. 

"Cordes", de José Luis Montesinos, una col·laboració amb TV3, opta a 14 categories : millor pel·lícula, director novell, guió original, música original, actor revelació i actriu revelació, director de producció, fotografia, muntatge direcció artística, disseny de vestuari, millor maquillatge i perruqueria, so i efectes especials.

"Els dies que vindran", de Carlos Marques-Marcet, una col·laboració amb TV3, opta a 13 categories: millor pel·lícula, direcció, guió original, actor de repartiment, actriu revelació, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes especials.

"La innocència", de Lucía Alemany, una col·laboració amb TV3, opta a 13 categories: millor pel·lícula, director novell, guió original, cançó original, actor i actriu de repartiment, actriu revelació, direcció de producció, fotografia, muntatge, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria i so.

"El silencio del pantano", de Marc Vigil, una col·laboració amb TV3, opta a 12 categories: millor pel·lícula, director novell, música original, actor de repartiment, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria, so i efectes especials.

"Sense sostre", de Pep Garrido i Cesc Cabot, una col·laboració amb TV3, opta a 11 categories: millor pel·lícula, director novell, guió original, actor revelació, direcció de producció, fotografia, muntatge, direcció artística, disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria i so.

Moltes d'aquestes pel·lícules també són candidates als Premis Gaudí 2020.

El proper 2 de desembre, l'Acadèmia donarà a conèixer els nominats. La 34a edició dels lliuraments dels Premis Goya es farà a Màlaga, al Palacio de Deportes José María Martín Carpena, el 25 de gener del 2020, gala que l'any passat es va celebrar a Sevilla.

Aquí podeu consultar la llista total dels candidats als Premis Goya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més vist
Anar al contingut