"El año de la plaga"
"El año de la plaga"
Una pel·lícula de Matín Ferrera

S'estrena als cinemes "El año de la plaga", film amb participació de TV3

A partir del 17 de maig es podrà veure a les sales "El año de la plaga", una pel·lícula de ciencia-ficció dirigida per Carlos Martín Ferrera i que compta amb la participació de TV3.

El llargmetratge, que té un repartiment en què destaquen noms reconeguts com Ivan Massagué, Sílvia Abril o Brays Efe, està basat en la novel·la homònima de l'escriptor català Marc Pastor. La pel·lícula és una historia de gènere fantàstic i d'aventures que se situa a Barcelona, on s'han gravat la majoria d'escenes, llevat de les d'acció, que s'han enregistrat a Ciutat de Mèxic.

"El año de la plaga" és la quarta producció de Martín Ferrera, que després d'haver-se fet un lloc al món de la ciència-ficció amb els films "Zulo" (2005), que va rebre el premi especial del jurat internacional al Festival de Sitges, i "Suspicious Minds"(2010), guanyador de dues Bisnagues de Plata al Festival de Màlaga, torna amb una adaptació de la novel·la de Marc Pastor, que portarà els alienígenes a la capital catalana enmig de la xafogor d'un agost barceloní.

El repartiment compta amb Ivan Massagué com a protagonista, acompanyat d'Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Sílvia Abril, Juanra Bonet i Canco Rodríguez. També hi participen Fermí Reixac, Amparo Moreno, Brays Fey, Eduard Alejandre i Natàlia Sánchez, Maria Molins, entre d'altres. "El año de la plaga" és una producció de Zentropa, juntament amb Neoart, i amb la participació de TV3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA.

Sinopsi
És agost a la ciutat de Barcelona. El Víctor, que treballa amb gent gran fent d'assistent social, té una migranya insuportable, que s'ajunta amb la calor asfixiant de l'estiu i la tristesa d'haver-ho deixat amb la seva parella, la Irene. Els seus companys de feina,  la Lola, la Nieves, el Diego i el Casu, s'entossudeixen a trobar-li nova companyia, però, a ell, ni li va ni li ve. De sobte, una onada de suïcidis de gent gran encén totes les alarmes. Ningú no pot aclarir el motiu de les morts, que se sumen a la desaparició de la connexió a internet, sense explicació aparent, i als problemes de cobertura que de cop i volta tenen tots els mòbils de la capital. Davant de tot aquest desgavell, el Víctor decideix esbrinar què està passant.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA

Direcció: Carlos Martín Ferrera
Guió: Miguel Ibáñez Monroy, Ángeles Hernàndez, David Matamoros, Marc Pastor
Producció: David Matamoros, Antonia Nava, Marco Antonio Salgado, Ángeles Hernández, Íngrid Fernández de Castro, Samantha Guillen i Peter Rogiers
Intèrprets: Ivan Massagué, Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Canco Rodríguez, JuanRa Bonet, Sílvia Abril, Héctor Jiménez, Amparo Moreno, Natàlia Sánchez, Brays Efe
Direcció de fotografia: Miquel Prohens
Música: Gerardo Alfonso Toledo Velasco, Poncho Toledo

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut