Un Sant Jordi a casa amb el canal Super3

Aquest Sant Jordi serà molt diferent per la situació de confinament, però el canal Super3 ha preparat una programació especial centrada en els llibres, les roses i en la llegenda del drac. A més, el Super3 s'afegeix a la campanya de TV3 i Catalunya Ràdio per crear roses i dracs de paper des de casa i regalar-los tant als que són a prop com als que són lluny.

Aquest dijous, 23 d'abril, no es podrà celebrar la Diada de Sant Jordi als carrers, però sí al canal Super3, que ha preparat una programació especial dedicada a aquesta festivitat. Els programes del canal Super3 oferiran continguts relacionats amb la diada i les tradicions de Sant Jordi i també es podrà veure la pel·lícula "La llegenda de Sant Jordi", protagonitzada per en Rovelló, o un capítol de "Les tres bessones" sobre la llegenda del drac.

"El Mic i els seus amics", a les 9.00 i a les 17.30, emetrà una edició especial en què els contes seran els protagonistes. El Mic i en Cincsegons faran punts de llibre: pintaran uns cartrons allargats per posar-los a dins dels contes i saber quina pàgina és la que han de buscar.

"Les aventures del Riff i el Flat", a les12.00, també giraran entorn de la Diada de Sant Jordi amb l'emissió de dos capítols. Al primer, el Riff s'obsessiona amb l'existència dels dracs i farà tot el que pugui per enfrontar-s'hi, mentre que el Flat l'intentarà convèncer que no existeixen. I al segon, el Riff i el Flat ho tindran tot a punt per viure un gran Sant Jordi i, a més de vendre roses, viatjaran pels contes populars més coneguts.

A banda d'aquests capítols especials, el Rat Rank també estrena una llista per votar videoclips sobre la llegenda de Sant Jordi de diversos artistes catalans. I en Riff i en Flat aportaran el seu granet de sorra protagonitzant el videoclip "En sortirem" sobre la lluita de Sant Jordi i la princesa contra el coronavirus i que és una versió del clàssic "I will survive" de Gloria Gaynor.

A partir de les 18.05, l'espai "Una mà de contes" oferirà cinc capítols centrats en el món dels llibres, la literatura i els escriptors: "Quan sigui gran vull ser...el Jordi", "Jordi Puntí i companyia", "El barret màgic", "Tatxi Tatxo i la Draga" i "El llum". Així mateix, el web del programa oferirà la possibilitat d'enviar roses, dracs i contes a través del taller de dibuix.

Per la seva banda, l'"InfoK" també dedicarà el programa a la festivitat de Sant Jordi amb una edició monogràfica realitzada pels nens i nenes que segueixen aquest espai informatiu del Super3. De fet, tant aquesta setmana com la següent, l'"InfoK" para una especial atenció a la tradició de Sant Jordi. Dins del nou apartat "Infollegenda", els autors de literatura infantil Joan Antoni Martin Piñol, Anna Manso, Maite Carranza i Jordi Folch oferiran a través de vídeo una llegenda amb un final obert i amb diverses opcions perquè els súpers triïn la continuació de la història. El programa també proposa diverses accions de participació adreçades als nenes i nenes, els challenges, perquè facin un vídeo explicant a quin personatge real li regalarien una rosa, enviïn imatges disfressats del seu personatge literari preferit i explicant el perquè de l'elecció, i que facin un animal fantàstic amb un mitjó, com, per exemple, un drac. Tots aquests continguts es podran veure també en l'especial del dia de Sant Jordi, que, a més, mostrarà un vídeo dedicat als avis i que explicarà per què regalem roses, d'on ha sortit la tradició dels llibres, qui era Sant Jordi i què són els dracs.

Així mateix, durant tot el dia de Sant Jordi, es podran veure diverses històries de "La família del Super3" que recreen contes clàssics ("Hansel i Gretel", "El vestit de l'Emperador", "El geni de la llàntia"...), gràcies a la Nenúfar i la Matoll que llegeixen a la Superbiblioteca de la casa del Super3.

A banda dels programes, hi haurà altres continguts relacionats amb Sant Jordi. A les 13.30 s'emetrà la pel·lícula "La llegenda de Sant Jordi", protagonitzada per en Rovelló. En aquest llargmetratge animat, el petit Rovelló està ben confós. La puça Guitarra li diu que el drac de la llegenda de Sant Jordi no existeix. En canvi, la guineu Com-fuig assegura que sí. Rovelló es troba cara a cara amb el terrible i gegantesc monstre que no para d'escopir foc contra els veïns de Navell. El drac, sentint-se acorralat, segrestarà l'Oriana, la xicota d'en Llisot, i el Rovelló haurà de lluitar contra la bèstia de foc per alliberar la noia.

Dins de la sèrie "Les Tres Bessones", es podrà veure a les 16.30 el capítol "Sant Jordi i el drac", que se situa en una ciutat medieval que viu atemorida per un gran drac. Quan se'ls acaba el menjar, el rei fa un sorteig per oferir un ciutadà al drac i l'escollida és la princesa Margarida. Les Bessones hauran de buscar un cavaller que venci el drac per salvar-la.

El web del Super3, super3.cat, també viurà Sant Jordi d'una manera molt especial i animarà els súpers a la lectura. Un any més, a la "Superbiblioteca" del web del Super3 es podran trobar molts suggeriments de llibres per a totes les edats, així com les recomanacions dels "booksupers", nens i nenes que han gravat vídeos sobre els llibres que més els agraden. El web també estrenarà en exclusiva un vídeo de Paula Alós, la cuinera del "Manduka", en què parla dels llibres que més li agraden.

El Super3 s'afegeix a la campanya de TV3 i Catalunya Ràdio per crear roses i dracs de paper des de casa i regalar-los tant als que són a prop com als que són lluny. L'audiència pot compartir les seves creacions a les xarxes socials amb l'etiqueta #SantJordiACasa.

super3.cat

facebook.com/clubsuper3

#SantJordiACasa

Anar al contingut