Els guardonats en els Premis Nacionals de Comunicació, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura V…
Els guardonats en els Premis Nacionals de Comunicació, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Foto: Jordi Bedmar

Txell Feixas i la campanya de la nova plataforma 3Cat, guardonades als Premis Nacionals de Comunicació

La periodista de 3Cat ha rebut avui el Premi Nacional de Periodisme i la campanya de llançament de la nova plataforma de continguts, el de Comunicació Publicitària i Corporativa. El col·laborador de 3Cat Marc Giró ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Comunicació

La periodista de 3Cat Txell Feixas Torras ha rebut avui el Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació, que atorga el govern de la Generalitat. El jurat ha destacat la seva trajectòria professional, especialment en la cobertura de conflictes, i reconeix la seva capacitat d'explicar les conseqüències més enllà del moment en el qual esclaten. També valora la seva tasca d'elaborar un retrat del dia a dia de la gent que els pateix i visibilitzar el paper de les dones en les zones on ha treballat.  

Feixas, que ha estat corresponsal a Beirut i enviada especial a diverses zones d'enfrontaments com Síria o l'Afganistan, ha destacat que aquest "és sobretot un premi d'equip en el sentit més ampli i coral de la paraula" i ha donat algunes claus de la seva sensibilitat periodística: "Per mi, en la comunicació sempre ha estat molt bàsic saber escoltar. Hem d'explicar el món donant veu a les persones, però ho hem de fer en femení perquè només així el relat serà complet." 

Pel que fa a la campanya de llançament de la nova plataforma 3Cat, ha merescut el Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa. El jurat ha destacat que és "innovadora, original i inclusiva" i que ha buscat arribar a tot el públic de Catalunya, a més de recuperar unes generacions que havien quedat òrfenes de continguts en català i mantenir les que durant anys han tingut TV3 com a referent.  

Han recollit el guardó Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de 3Cat; Núria Fargas, directora de Negoci i Màrqueting de 3Cat; i Sílvia Hernàndez, de l'agència Evil Love. Villà ha posat èmfasi en el fet que la campanya buscava generar "interès per consumir continguts de la nova plataforma, que és la porta d'entrada a un gran univers de continguts en català i de qualitat", pensada per "arribar a usuaris que tenen noves maneres de consumir en l'àmbit digital". En aquest sentit, Fargas ha subratllat que 3Cat "cada vegada està més focalitzada a a dissenyar unes estratègies de mitjans per poder arribar a tothom". 

Paral·lelament, s'ha decidit atorgar el Premi Nacional de Comunicació a Marc Giró, col·laborador de 3Cat, per haver sabut incorporar, amb un llenguatge proper i distès, temes que moltes vegades no es tractaven als programes d'entreteniment. 

Àngel Madrià, director editorial de l'editorial Grup Gavarres, ha recollit el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat. 

Cent anys de ràdio a Catalunya 

L'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació ha tingut lloc al Casino L'Aliança del Poblenou i ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Ha inclòs un homenatge a la ràdio perquè enguany se celebren els cent anys d'aquest mitjà a Catalunya.   

Els Premis Nacionals de Comunicació són el màxim reconeixement institucional d'àmbit nacional pel que fa als mitjans de comunicació i a la comunicació publicitària i corporativa en llengua catalana. 

Anar al contingut