Eduard Lloveras és Joan Miró a "Miró", el film d'Oriol Ferrer
Eduard Lloveras és Joan Miró a "Miró", el film d'Oriol Ferrer

Premis i nominacions per a dues coproduccions de 3Cat: "Miró" i "Això no és Suècia"

"Miró", la producció de Set Màgic Audiovisual en coproducció amb 3Cat, que compta amb la participació d'À Punt i IB3 i el suport de l'ICEC, guanya el Premi a la millor pel·lícula de ficció en la 20a edició de Festival SimFest de Romania. TV3 recuperarà la pel·lícula que s'endinsa en l'home que s'amagava rere el creador, l'11 de setembre a les 22.55.

A més, "Miró" i "Això no és Suècia", també coproducció de 3Cat, es troben nominades en la categoria de ficció per a televisió en la nova edició dels premis Prix Europa 2023, que es decidiran del 22 al 27 d'octubre, a Berlín. La sèrie codirigida per Mar Coll i Aina Clotet s'estrenarà aquesta nova temporada 23-24.

La coproducció "Miró" ha aconseguit el premi a la millor pel·lícula de ficció a la 20a edició de Festival SimFest de Romania. La gala va tenir lloc el dissabte a la ciutat de Singeorgiu de Mures.

El SimFest és un festival de televisió i cinema de nivell competitiu, l'únic d'aquest tipus a Romania i un dels pocs a Europa. L'organitza cada any l'Associació Cultural SimFest, que dona suport i promou els creadors en arts visuals.

"Miró", una producció de Set Màgic Audiovisual en coproducció amb 3Cat, que compta amb la participació d'À Punt i IB3 i el suport de l'ICEC, és la història d'un jove discret, silenciós i tenaç que va haver d'emigrar d'una Barcelona grisa i conservadora a un París en plena efervescència cultural per donar-se a conèixer, en un període convuls i ple de guerres. Un jove que va dedicar la seva vida a cercar un lloc on poder-se expressar amb el seu art.

Amb la direcció d'Oriol Ferrer ("Cançó per a tu", "Descalç sobre la terra vermella"), "Miró" està protagonitzada per Edu Lloveras, Pau Roca, Aida Folch i Òscar Rabadan, entre d'altres. Se sap moltes coses del Dalí i del Picasso persona, però en canvi la persona de Miró ha quedat oculta a gran part de la societat. "Miró" s'endinsa en l'home que s'amagava rere el creador.

Després d'un exhaustiu procés de preselecció, s'han escollit 181 produccions destacades de 27 països per competir a l'octubre en la 16a edició dels premis Prix Europa 2023, que se celebraran del 22 al 27 d'octubre. "Miró" i la sèrie "Això no és Suècia", totes dues coproduccions de 3Cat, han estat nominades en la categoria de Ficcions de televisió.

"Això no és Suècia" és una coproducció internacional de 8 capítols, produïda per Nanouk Films, Funicular Films i Anagram en coproducció amb 3Cat, RTVE i la televisió pública sueva STV i amb participació de les televisions públiques YLE (Finlàndia) i NDR (Alemanya). Codirigida per Mar Coll i Aina Clotet, que també encapçala el repartiment al costat de Marcel Borràs.

La Mariana i el Sam decideixen deixar la ciutat per anar a viure en un barri dels afores de Barcelona que consideren idoni per a la criança dels seus dos fills. Amb aquest objectiu, posen en marxa una escola de pares i tot sembla perfecte fins que un fet inesperat posarà en evidència que a la vida res no està garantit, ni tan sols en una petita comunitat que ells consideraven el lloc ideal.

tv3.cat/coproduccions

#Som3Cat

Anar al contingut