Sílvia Pairó, productora Executiva del Departament de Documentals de TV3; Joan Carles Villacres, productor; Carles Prats, director; Xavi García, realitzador; Montse Armengou, directora del "Sense ficció"; Carme Figueras, consellera de Govern de la CCMA; David Bassa, cap del departament de Documentals de TV3; Dani Bramon, cap de la Unitat Estratègica d'Actualitat de la CCMA, i Albert Calatrava, director d'informatius de TV3

Preestrena del documental "On són els homes?", sobre les noves masculinitats, que s'estrena avui al "Sense ficció"

Ahir, al Centre LGTBI de Barcelona, es va fer la preestrena d'"On són els homes?", un documental de l'equip del "Sense ficció", escrit i dirigit per Carles Prats, que mostra el pas que estan fent alguns homes per erradicar les conductes masclistes i repensar la masculinitat.

Avui, a les 22.05, seguint amb la programació especial dedicada a les dones que el programa fa durant tot el mes, "Sense ficció" estrena "On són els homes?". El documental, dirigit per Carles Prats, produït per Joan Carles Villacreces i realitzat per Xavi Garcia, és el resultat de la recerca dels homes que es volen desfer dels tics masclistes i aposten per una nova masculinitat.

"On són els homes?" es va preestrenar, ahir, al Centre LGTBI de Barcelona, amb la presència de Carme Figueras, consellera de Govern de la CCMA; Albert Calatrava, director d'informatius de TV3; David Bassa, cap del departament de Documentals de TV3; Dani Bramon, cap de la Unitat Estratègica d'Actualitat de la CCMA; Montse Armengou, directora del "Sense ficció"; Sílvia Pairó, productora Executiva del Departament de Documentals de TV3; els autors del documental, Carles Prats, Xavi Garcia i Carles Villacreces, i molts del participants al documental.

Carles Prats va començar la presentació agraint als protagonistes del documental el fet d'atrevir-se a exposar les seves vulnerabilitats: "Només una minoria de valents convençuts i molt motivats s'han prestat a l'exposició pública, sabedors que corren el risc de linxament a les xarxes socials". Prats també va voler agrair a TV3 per "apostar per un tema tan complex i controvertit, perquè no és agradable posar-se davant del mirall i veure coses que no ens agraden". Segons Prats, "On són els homes?" és un documental sobre el masclisme, "però no hem volgut posar el focus sobre els homes que es refugien en la violència o dissimulen i fan veure que la lluita contra la violència no va amb ells. És un documental que posa el focus sobre els homes que entomen el repte del feminisme, homes implicats, imperfectes però referents, perquè obren un  camí que és llarg i complex perquè tots portem una motxilla molt feixuga, que és el masclisme."

El cap del departament de Documentals de TV3, David Bassa, va justificar l'aposta de TV3 per un documental tan valent i va afirmar que "aquest és el primer de molts documentals que han d'ajudar a trencar estereotips".

I Montse Armengou, directora del "Sense ficció" va comentar que "el mes de març el dediquem sempre íntegrament a documentals sobre dones, però aquest any obrim una finestra als homes que combaten masculinitats tòxiques i tronades, responsables de moltes de les violències i discriminacions que patim les dones."

Amb "On són els homes", el "Sense ficció" ha pogut entrar en els anomenats grups o cercles d'homes: espais exclusivament masculins on intenten desempallegar-se del seu masclisme. El documental també constata el fracàs dels tallers sobre feminisme als instituts i com estan sorgint noves actituds antifeministes, sobretot entre els joves.

Fitxa tècnica

Direcció: Carles Prats Padrós
Realització: Xavier Garcia Balañà
Producció: Joan Carles Villacreces Rodríguez                    
Imatge: Marc Durà Pipo
Producció executiva TVC: Silvia Pairó Vila                           
2023

"On són els homes?" és una producció de TV3 elaborada per l'equip de "Sense ficció".

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut