Dissabte, a les 21.55

L'impacte de l'exclusiva sobre l'imam de Ripoll i les acusacions d'espionatge contra el ministre Borrell, a "Preguntes freqüents"

Demà, dissabte, a les 21.55, una nova edició de "Preguntes freqüents", el programa presentat per la periodista Cristina Puig.

Cristina Puig entrevistarà Jaume Roures, editor de Público.es per analitzar l'impacte de l'exclusiva sobre l'imam de Ripoll i les seves vinculacions amb el CNI. Es complementà aquesta tema amb Simona Levy, activista i autora de l'estudi sobre les "fake news" "#FakeYou".

El FAQS també rebrà el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, arran les acusacions d'espionatge contra el ministre Josep Borrell. Sobre aquest afer es podrà sentir el testimoni del diputat gal·lès Hywel Williams, que ha denunciat haver estat objecte d'aquest espionatge.

Aquesta setmana farà 5 anys de la confessió de Jordi Pujol i el "Preguntes freqüents" vol saber com ha afectat l'escenari polític català, quina influència ha tingut en el procés sobiranista i en la mutació de l'espai convergent. Ho farà amb el periodista Manuel Cuyàs, curador de les memòries de Jordi Pujol, amb Joaquim Nadal, excap de l'oposició a Pujol i exconseller socialista, i amb l'escriptor i filòleg Jordi Amat, autor de "La confabulació dels irresponsables".

En el programa també se sentirà el testimoni de Paddy Armstrong, un dels "quatre de Guildford", condemnat 15 anys injustament al Regne Unit acusat d'un atemptat de l'IRA. Aquest fet es va popularitzar amb la pel·lícula "En el nom del pare". El periodista Jonathan Martínez ajudarà a contextualitzar aquesta entrevista i a establir els paral·lelismes entre el conflicte basc i l'irlandès.

Aquest dissabte farà exactament 50 anys de l'arribada de l'home a la lluna i per això es coneixerà el testimoni de Carlos González Pintado, l'espanyol que, ubicat a l'estació de seguiment de Fresnadillo (Madrid), va tenir notícia de la gesta mig segons abans que a Houston.

També es comptarà amb l'actuació de Guineu i amb un monòleg de Marta Bosch.

A les cadires hi seuran els periodistes Jordi Barbeta, Anna Grau, Bea Talegón i Daniel Basteiro.  Completen el FAQS les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Maiol Roger, Quico Sallés i Joaquim Luna.

tv3.cat/preguntesfrequents

facebook.com/FAQSTV3

twitter.com/FAQSTV3

instagram.com/FAQSTV3

Anar al contingut