Adam Martín i Xantal Llavina, del programa "Revolució 4.0"
DISSABTE I DIUMENGE

L'economista Santiago Niño-Becerra i el presentador Jordi González, a "Revolució 4.0"

Dissabte, 8 de juliol, per l'app i la web de Catalunya Ràdio, Adam Martín conversarà amb Santiago Niño-Becerra, que farà una master class econòmica més llarga del que és habitual. I diumenge, a les 22.00, per l'antena de Catalunya Ràdio, Jordi González farà balanç de la seva trajectòria com a presentador, parlarà del seu futur i donarà la seva opinió sobre alguns aspectes actuals de la comunicació.

Aquest dissabte, el programa "Revolució 4.0", dirigit per Xantal Llavina i que presenta Adam Martín, comptarà amb la presència de Santiago Niño-Becerra per analitzar l'actualitat econòmica. Explicarà les causes profundes que han provocat els aldarulls a França dels darrers dies i també valorarà qüestions com l'anomenada motxilla austríaca i per què no seria eficaç a Espanya. A més, es referirà als lloguers que no paren de pujar fins a límits que no semblen tenir fi i que poden tenir conseqüències molt greus.  

Ricard Castellet i Jordi Pi, a la secció "Revolucionats", parlaran de les darreres decisions preses pel propietari de Twitter, Elon Musk, així com de quin paper jugaran en el futur la resta de xarxes socials que existeixen actualment. També serà protagonista a nova metodologia que fa servir l'Institut Escola del Treball de Lleida per ensenyar als alumnes dels cicles del sector de les energies renovables. Un ensenyament adreçat, sobretot, a adquirir les competències necessàries per a quan s'incorporin al món laboral. Tancarà el programa una conversa amb Lourdes Torices, que assessora professionals perquè sàpiguen aprofitar tot el que els dona una xarxa com Linkedin. Com a experta en networking, connecta persones que no es coneixen, però que poden col·laborar professionalment. 

I diumenge, Adam Martín entrevistarà al "Revolució 4.0" el presentador Jordi González, que explica per què no ha tingut presència als mitjans durant els darrers mesos. També revelarà els seus plans de futur professional a curt termini i explica la passió que sent per la tecnologia més puntera i la seva animadversió per les xarxes socials.  

D'altra banda, el publicista Jordi Urbea analitzarà les xifres brutals d'audiència que va aconseguir fa uns dies l'streamer Ibai Llanos a la vetllada que va organitzar a l'estadi de l'Atlètic de Madrid amb la presència de youtubers, músics i personatges molt coneguts. Urbea valora la repercussió que té un esdeveniment que concentra l'atenció de milions de persones des d'un punt de vista publicitari i de creació de continguts.  

De la mà de l'emprenedor Toni Pallarès, el programa també descobrirà una tecnologia revolucionària: els anomenats E-cib, una idea que deixa antiquats els famosos codis QR perquè, en aquest cas, es tracta d'un sistema de codificació que no requereix cap mena d'escaneig per funcionar. En el tram final, el programa donarà a conèixer com funciona i per què és tan necessària una iniciativa que ha posat en marxa l'Ajuntament de Barcelona: un protocol per implantar amb garanties l'ús de la intel·ligència artificial als serveis municipals. És a dir, per evitar els algoritmes de risc inacceptable per als humans i per controlar els potencialment perillosos. 

Anar al contingut