Fernando Jiménez, director de Cultura de l'Ajuntament de la Laguna, entrega el premi a l'equip de "Jasmine & Jambo", amb la …
Fernando Jiménez, director de Cultura de l'Ajuntament de la Laguna, entrega el premi a l'equip de "Jasmine & Jambo", amb la productora de la sèrie, Marta Alonso; la directora, Sílvia Cortés, i la productora executiva d'Infantils, Muntsa Tarrés.
Premis

La coproducció del SX3 "Jasmine & Jambo", millor sèrie d'animació dels prestigiosos Premis Quirino

La producció "Jasmine & Jambo" ha guanyat el premi a la millor sèrie d'animació dels Premis Quirino de l'Animació Iberoamericana. La coproducció del SX3 estava nominada al costat de les sèries "Polinòpolis", "L'orquestreta" i "Petit", també coproduïdes per Televisió de Catalunya. 

Aquest cap de setmana, la coproducció del SX3 "Jasmine & Jambo" ha estat guardonada com a millor sèrie d'animació dels Premis Quirino de l'Animació Iberoamericana, que han celebrat la cerimònia de lliurament a San Cristóbal de la Laguna, a Tenerife. Nascuts fa cinc anys amb la intenció de reconèixer el talent de la indústria de l'animació iberoamericana, aquests guardons també reconeixen creacions de Portugal, Andorra i Espanya. 

 

"Jasmine & Jambo", l'obra guanyadora 

"Jasmine & Jambo" és una sèrie musical i d'animació que parla de música. Els protagonistes són la Jasmine i el Jambo, dos amics bojos per la música que viuen a Soundland, un lloc divers i surrealista on la música i la vida van de la mà. Tot el que fan o experimenten té relació amb la música, ja que cada capítol enllaça la música amb la vida i les emocions i explica conceptes musicals a través d'una aventura. Cada episodi va acompanyat del "Musicòrium", una peça digital curta que fa un resum del concepte musical que s'ha tractat en cada programa. 

La sèrie consta de dues temporades, amb un total de 52 episodis de set minuts de durada, que es poden veure a la web del SX3. "Jasmine & Jambo s'adreça al públic més menut de l'S3 i als seus pares, sobretot a través de la música, amb la banda sonora original del músic Marc Parrot i amb les veus de l'actriu Anna Moliner i el cantautor Tomeu Penya 

Produïda per Teidees, en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb la participació d'IB3 i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la sèrie està dirigida per Sílvia Cortés i produïda per Marta Alonso. "Jasmine & Jambo" va guanyar el Gran Premi a la millor sèrie d'animació internacional a la segona edició del Festival Écran Jeunesse de l'any 2021 i recentment ha obtingut el Guardó 1924, de l'àmbit audiovisual, a la 23a edició dels Premis Ràdio Associació. La sèrie s'ha venut a més d'una de desena de televisions internacionals, a països com França, Islàndia o el Canadà, i s'està treballant en la coproducció d'una pel·lícula de cara al 2024. 

 

"Polinòpolis", "L'orquestreta" i "Petit", les finalistes 

Juntament amb "Jasmine & Jambo", que ja s'ha emès al SX3, competien en aquesta mateixa categoria tres coproduccions més de TV3: "Polinòpolis" i "Petit", que aviat s'estrenaran al SX3, i "L'orquestreta", actualment en producció. 

"Polinòpolis" és una coproducció de TV3 amb Mago Production, TVE i Pakapaka, amb el suport de l'ICEC. També hi participen les productores Apapacho Films (Mèxic) i Godo Studio (França). Adreçada al públic de l'X3, d'entre 6 i 9 anys, consta de 52 capítols d'onze minuts de durada. Cada episodi és una aventura que descriu l'experiència d'una "primera vegada" pròpia de l'edat, que s'afronta amb humor i idees esbojarrades. 

"L'orquestreta" és una coproducció de TV3 amb TVE i Mago Production, que compta amb el suport europeu de Creative Europe Media. També hi participen, a nivell internacional, Pakapaka i Señal Colombia. Adreçada a un públic X3, d'entre 6 i 9 anys, consta de 26 capítols d'onze minuts, que combinen el contingut didàctic amb l'entreteniment, amb la música com a denominador comú. Ara es troba en fase de producció i l'estrena està prevista de cara al 2024.  

"Petit" és una producció de Pájaro (Xile), en coproducció amb TV3, WKND (Espanya) i Sardinha em Lata (Portugal), amb el suport de Nonstop (Argentina), CNTV (Xile), INCAA (Argentina) i ANTV (Colòmbia). La sèrie d'animació en 2D està basada en els llibres originals de la il·lustradora Isol "Petit, el Monstre", Premi Astrid Lindgren del 2013, considerat el Nobel de la literatura infantil. Adreçada a infants de l'S3, de 3 a 5 anys, consta de 26 capítols de 7 minuts. Creada perquè els nens s'hi sentin identificats i trobin un reflex imaginatiu de la seva vida quotidiana, la sèrie gira entorn d'un nen de 5 anys, Petit, i la seva manera de veure el món. 

 

#NouSX3 

S3.cat  

X3.cat  

Anar al contingut