L'actor Joan Pera, a la pel·lícula "El metralla".
L'actor Joan Pera, a la pel·lícula "El metralla".

La coproducció de TV3 "El metralla", protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera, inaugurarà el Zoom Festival 2021

Diverses produccions de TV3 han estat seleccionades a la Secció Oficial del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya

Del 23 al 28 de novembre, arriba la 19a edició del Festival Zoom, que s'inaugurarà amb la projecció de la pel·lícula "El metralla". El certamen ha fet públiques les gairebé cinquanta produccions que competiran a la Secció Oficial i optaran als Premis Zoom de les categories respectives. Del total, vuit tenen la participació de TV3: "El metralla" i "Berenàveu a les fosques" competiran en Ficció; els programes "Revolució 4.0" i "Gent de mercats", en l'apartat de Cultura; "Cover", "A2veus" i "Canvi de xip", en Entreteniment, i "Messi, el desè art", en Informatius i Esports.

El dimarts 23 de novembre, a les 20.30, el Cine Ateneu d'Igualada acollirà l'estrena exclusiva de la pel·lícula "El metralla", una coproducció de TV3 i La Drecera Produccions, que inaugurarà el Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya. A més de l'estrena d'aquesta ficció amb guió i direcció de Jordi Roigé, durant la inauguració del certamen es lliurarà un dels Premis d'Honor Zoom 2021 a l'actor Joan Pera. La resta de guardons s'entregaran a la gala de cloenda, el dissabte 27 de novembre, a les 21.30, al Teatre l'Ateneu d'Igualada. Aquest any, el festival combinarà els actes presencials amb les projeccions online a través del web zoomfestival.org.

 

Estrena d'"El metralla"

"El metralla" és un llargmetratge ambientat durant la Guerra Civil Espanyola, protagonitzat per Joan Pera i Roger Pera, la primera vegada que pare i fill comparteixen un projecte cinematogràfic. "Hem aconseguit que es retrobin en una producció audiovisual pròpia, des que l'any 2008 van protagonitzar la sèrie ‘13 anys i un dia' a TV3. Són dues generacions d'actors molt estimats per la nostra audiència en el sector teatral i del doblatge", ha explicat el cap de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau.

A més, ha destacat que aquest projecte "sorprendrà sobretot per la fusió que fa de la comèdia i del drama, amb dos personatges absolutament antagònics i en un període històric complex". La història se centra en els  personatges de mossèn Joan i el milicià comunista Paco el Metralla, que es veuen obligats a passar una bona part de la guerra del 1936 amagats a les mateixes golfes, a casa de la Pepeta (Mercè Pons). Durant aquests anys només rebran la visita de l'Aurora (Cristina Brondo), una antiga companya del Metralla, que fuig a l'exili.

El director de la pel·lícula, Jordi Roigé, ha posat de relleu que "‘El metralla' és una mirada molt valenta i alhora inèdita sobre la Guerra Civil, on l'odi dona pas a la reconciliació i a l'amistat profunda. Una història universal que pot arribar arreu". Sobre el fet d'estrenar al Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, ha destacat que "inaugurar el Zoom amb uns actors com en Joan, en Roger, la Mercè i la Cristina és un regal i una gran oportunitat per mostrar el talent i l'ambició narrativa de la nostra indústria".

 

Produccions amb la participació de TV3 a la Secció Oficial

En aquesta edició del Zoom Festival, 48 produccions participaran en la Secció Oficial, d'un total de 130 projectes inscrits, provinents de setze països. Diverses produccions s'estrenaran a Catalunya durant el certamen, totes les que s'han seleccionat en la categoria de Ficció, i també les internacionals de les categories d'Entreteniment, Cultura, i Informatius i Esports. Enguany, a més, s'hi incorpora una nova categoria: Videojocs. Per a la selecció dels continguts que opten als Premis Zoom 2021, la direcció del festival ha tingut en compte la qualitat dels continguts i l'originalitat dels formats, a més dels valors socials, la incorporació d'innovacions tecnològiques i que tinguin els joves com a públic objectiu.

En la categoria de Ficció, hi ha seleccionades dues pel·lícules per a televisió coproduïdes per TV3, que s'estrenaran durant el festival. A més d'"El metralla", que inaugurarà el certamen, també opta al premi la coproducció de TV3 amb NewCo Audiovisual "Berenàveu a les fosques", una adaptació de l'obra teatral de Josep Maria Benet i Jornet que ha dirigit Sílvia Quer. Protagonitzada per Pablo Derqui, Bea Segura, Abril Álvarez, Iria del Río, Miquel Fernández i Laura Conejero, narra les penúries d'una família a la postguerra. L'argument s'organitza en dues línies de temps: l'any 1971, la Fanny, en assabentar-se de la mort en un accident de cotxe dels pares de la Montserrat, decideix escriure-li una carta. A partir d'aquí tots dos personatges s'intercanviaran un total de vuit cartes en què repassaran els esdeveniments ocorreguts vint anys abans.

En l'apartat de Cultura, hi participen dues produccions de TV3. El programa d'emprenedors i transformació digital "Revolució 4.0", dirigit per Xantal Llavina. Aquesta producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio) es pregunta com serà el món de demà amb experts que tracten sobre diversos àmbits que preocupen la societat. Pel que fa a la docusèrie "Gent de mercats", dirigida per Tana Collados i produïda amb la col·laboració de Benecé Produccions, s'endinsa en el dia a dia dels mercats municipals de Catalunya.

En la categoria d'Entreteniment, hi ha seleccionades tres produccions emeses a TV3. El concurs musical digital "Cover", produït per TV3 amb col·laboració de Mamba Mèdia, presentat pel cantant Miki Núñez. El talent show musical "A2veus", produït per TV3 amb la col·laboració d'Incís Films, que ofereix a artistes no professionals l'oportunitat de cantar una cançó amb els seus ídols. I el programa "Canvi de xip", produït per TV3 amb la col·laboració de Gestmusic, basat en un experiment social revelador que reuneix la generació més jove amb l'última generació analògica de Catalunya.

Pel que fa a Informatius i Esports, opta al premi en aquesta categoria el documental esportiu "Messi, el desè art", un treball del Departament d'Esports de TV3, conduït per Ramon Gener, que es qüestiona si el futbol de Lionel Messi es pot considerar art. Amb la participació d'excompanys, entrenadors i rivals de Messi, el programa repassa els moments culminants, els gols, els títols i les jugades de tota la seva carrera al Barça com a professional.

 

La trajectòria del festival

El Zoom és el festival internacional que dona visibilitat als continguts audiovisuals de qualitat, en diversos formats i creats per a tot tipus de plataformes, des de la televisió fins a espais digitals. Nascut l'any 2003 a Igualada amb l'objectiu de donar visibilitat i reconeixement a la ficció televisiva, es va convertir en el primer certamen de l'estat espanyol que va apostar pel cinema creat per a la petita pantalla. El 2019 es va reinventar i va ampliar la participació a la Secció Oficial a altres formats i continguts més enllà de la ficció. Enguany, ha obert les portes a noves plataformes, formats, públics i tecnologies per esdevenir un festival de referència a escala nacional i internacional en continguts audiovisuals de nova generació.

El certamen, organitzat per l'Ateneu Igualadí, compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i amb el patrocini del Consell Regulador de la DO Catalunya. El Zoom Festival participa en Acció>Cinema, una iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals, en col·laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert i el Departament de Cultura, que promou l'audiovisual com a eina de construcció d'una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just.

 

tv3.cat

Anar al contingut