Francesc Mas, gestor de projectes d'Enginyeria Recerca i Innovació de la CCMA, en la conferència d'ahir.
Francesc Mas, gestor de projectes d'Enginyeria Recerca i Innovació de la CCMA, en la conferència d'ahir.
Ahir, dimecres 3 d'octubre

La CCMA presenta els reptes de la subtitulació en els continguts immersius 360º

En el marc de la dotzena Conferència Internacional Languages & The Media, que té lloc a Berlín, el 3, 4 i 5 d'octubre.

Ahir, dimecres 3 d'octubre, Francesc Mas, gestor de projectes d'Enginyeria Recerca i Innovació de la CCMA, va participar en una sessió titulada "Subtitling in Immersive Formats", que tenia lloc dins el marc de la dotzena Internacional Conference on Language Transfer in Audiovisual Media. A la conferència, es van introduir els estudis i propostes per a un nou servei de subtitulació que ha de considerar aspectes com la "immersivitat" de l'usuari, o la necessitat de mecanismes d'ubicació dels personatges en un entorn en què l'espectador tingui la llibertat per canviar el seu punt de vista.

Durant la presentació també es van mostrar els primers resultats del projecte ImAc, que explora la integració dels serveis d'accessibilitat, com per exemple l'audiodescripció en els continguts audiovisuals immersius, en què l'usuari pot gaudir d'una experiència de consum amb àudio i vídeo de 360º.

Els subtítols són imprescindibles per produir continguts accessibles per a tothom. Fins al moment, el desenvolupament de serveis d'accessibilitat s'ha centrat en les pantalles tradicionals en 2D. Els pocs intents de traslladar els subtítols a l'entorn immersiu 360º s'han limitat a mostrar els subtítols 2D clàssics a la pantalla de 360º.

ccma.cat

 

Anar al contingut