Justícia desconeix els diners que el Palau pugui haver donat a fundacions de partits polítics

La directora general de Justícia, Elena Lauroba, assegura que és legal que una fundació que rep finançament públic doni diners a la fundació d'un partit polític

La directora general de Justícia que s'encarrega del protectorat de les fundacions, Elena Lauroba, ha explicat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que el Departament de Justícia, que s'encarrega del control administratiu de les fundacions a Catalunya, ni coneix ni pot supervisar els diners que pugui haver donat el Palau de la Música a fundacions de partits polítics. Segons ha explicat Lauroba, es tracta de donacions entre entitats privades estipulades en convenis que només coneixen les dues parts firmants: "Nosaltres no som dipositaris de convenis, només faltaria. Nosaltres el que tenim com a protectorat (i ho hem vist, i, a més, queda més marcat a la nova llei del 2008) és que rebem una sèrie de comptes on se'ns expliquen determinades partides, i perdoni'm que sigui avorrida, però d'acord amb un pla comptable".
Al seu pas pel programa El matí de Catalunya Ràdio Elena Lauroba també ha recalcat que és absolutament legal que una fundació que rep finançament públic com el Palau de la Música doni diners a la fundació d'un partit polític, com en el cas de la Trias Fargas, de Convergència. A la pregunta concreta de Manel Fuentes sobre si "li sembla normal el fet que que hi hagi aportacions d'una fundació com el Palau de la Música a fundacions lligades a partits polítics", Lauroba ha declarat a títol personal: "No estic segura que sigui èticament irreprotxable".
D'altra banda, i també sobre el "cas Millet", la directora general de Justícia ha explicat per què les auditories als comptes de Fèlix Millet no van disparar les alarmes de la Generalitat. "En un dels comptes que van presentar l'any 2008 hi faltava la relació dels patrons que havien assistit a aquella reunió per aprovar-los, i nosaltres vam demanar que això s'arreglés, per tenir la garantia que aquell acord havia estat bé. Ens van contestar i ho van arreglar, i això identifica quin és el nostre control, d'alguna manera", ha declarat. Responent a la puntualització de Manel Fuentes, que li ha recordat que "aquesta és la gent que signava uns comptes que no estan bé", Elena Lauroba ha respost: "Sí, és cert, però que tenen l'aparença d'estar-ho. Pensi una cosa, ell havia dissenyat una maquinària prou adient i prou sofisticada perquè tots els controls de tot arreu i de professionals que considerem qualificats no saltessin".
Elena Lauroba també ha confirmat que el departament de Justícia ha rebut totes les auditories fetes a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música.

Anar al contingut