Folguera diu que la fornada actual del planter del Barça és molt difícil de repetir perquè és màgica

El director de La Masia considera que la "Pilota d'Or" d'aquest any, a la qual aspiren Iniesta, Xavi i Messi, és una distinció que premia el "model Barça".

El director de La Masia del Barça, Carles Folguera, reconeix que serà molt complicat que hi torni a haver tants jugadors i tan bons com els que ha proporcionat els últims anys el futbol formatiu del club. Unes hores abans de l'elecció del guanyador de la "Pilota d'Or", a la qual aspiren Iniesta, Xavi i Messi, Folguera ha explicat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que és gairebé irrepetible una fornada de futbolistes com els que té ara el Futbol Club Barcelona: "És molt difícil. Et diria que és molt, molt difícil perquè s'han trobat en un impàs de sis, set anys, tres jugadors que són màgics. Però és que a part tenim en Víctor Valdés, amb una personalitat increïble, tenim en Puyol, tenim en Busquets, sorgit quan ningú sabia qui era aquest noi, tenim el cas d'en Pedro, tenim el cas d'en Bojan, en Jefren... Estem parlant d'un tema màgic."

Segons el responsable de La Masia, aquesta distinció que es donarà aquest vespre a Zuric és per al "model de formació esportiva i humana en el si d'una residència que és com una família, que és una casa on hi participa moltíssima gent, des dels detectors de talents fins als educadors, els entrenadors... I si a sobre tenim la gran sort i el privilegi que els tres màxims responsables del primer equip del Barça de futbol hagin sorgit d'aquest edifici de La Masia, doncs aquí tenim una mica la quadratura d'aquest cercle."

Carles Folguera recorda que ja fa molts anys que la filosofia del club es basa en l'estil aplicat des de La Masia: "Estem parlant d'un projecte que sempre ha donat els seus fruits però, evidentment, avui és el dia màgic, la constatació d'un èxit. Però això sorgeix fa trenta-un anys, amb una aposta de ser la primera residència d'esportistes de futbol de tot l'Estat. Per tant estem parlant de gent que va tenir aquesta gran idea. A partir d'aquí, crec que s'ha anat perfeccionant."

Sobre les seves preferències per aconseguir la "Pilota d'Or", Folguera opina que tots tres han fet mèrits per guanyar-la: "Ningú discuteix que en Messi és el millor jugador del món. Ningú discuteix que en Xavi fa millor els seus companys. I ningú discuteix que l'Andrés també s'ho mereix pel campionat més important, que és el Mundial, per com va celebrar el darrer gol i pel que va significar". En tot cas, el director de La Masia es decanta més aviat per Xavi: "M'agradaria per la seva trajectòria", mentre pronostica que "qui se l'endurà més cops serà en Messi."

catradio.cat/mati

Anar al contingut