Jordi Costa, Sònia Gelmà i Carles Pérez, amb Àngels Ponsa i Josep Riera, durant la vetllada dels Premis Ràdio Associació.
Jordi Costa, Sònia Gelmà i Carles Pérez, amb Àngels Ponsa i Josep Riera, durant la vetllada dels Premis Ràdio Associació.

El programa "Tot costa" de Catràdio i el periodista de 3Cat Carles Pérez recullen els Premis Ràdio Associació en la gala dels 100 anys de ràdio a Catalunya

Aquest vespre, el Palau de la Música Catalana ha acollit el lliurament dels Premis Ràdio Associació 2024, que enguany han celebrat el centenari de la ràdio a Catalunya. Jordi Costa i Sònia Gelmà, directors i presentadors del programa esportiu "Tot costa" a Catràdio, han rebut el Premi Ràdio Associació al Millor Programa de Ràdio, i Carles Pérez ha estat distingit amb una Menció d'Honor per la seva trajectòria professional. 

La 24a edició dels Premis Ràdio Associació ha estat una gala excepcional en què s'han commemorat els 100 anys de ràdio a Catalunya i s'han atorgat més premis col·lectius amb l'objectiu de retre homenatge a tots els professionals que han portat la ràdio en català a l'excel·lència actual. L'acte, presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Anna Erra, ha comptat amb la presència de grans professionals de la comunicació tant a l‘escenari com a la platea. Per part de 3Cat, hi han assistit la vicepresidenta del consell de govern de 3Cat, Àngels Ponsa, i el conseller Josep Riera; el director de TV3, Sigfrid Gras; el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, i l'equip de professionals guardonats. 

El programa esportiu "Tot costa", que aquest any emet la vuitena temporada aCatalunya Ràdio, ha rebut el Premi Ràdio Associació 2024 al Millor Programa de Ràdio. L'espai, liderat per Jordi Costa iSònia Gelmà, ha estat guardonat per "la seva aposta decidida en la generació de llenguatge esportiu en català, adaptació a l'actualitat de nous formats, i complir una de les primeres funcions que va tenir la ràdio al nostre país: compartir la passió per l'esport amb l'oient". En aquesta categoria, han rebut el premi ex aequo les transmissions esportives de RAC1. 

"Tot costa" analitza l'actualitat esportiva de manera rigorosa i amb un to desenfadat, cada dia, de 19.00 a 21.00, a Catràdio, l'app i el web de l'emissora, la plataforma 3Cat i, des del 2021, també es pot seguir en directe pel canal Esport3. Després de recollir el premi, Jordi Costa i Sònia Gelmà s'han mostrat agraïts pel reconeixement i han reivindicat la qualitat del periodisme esportiu: "En aquest país, s'hi fa molt bona ràdio esportiva". També han defensat el seu estil de fer periodisme, "amb la bufanda de la passió per l'esport, treballant per l'audiència". 

Pel que fa a les Mencions d'Honor, designades a proposta del jurat i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya, el periodista de 3Cat Carles Pérez Jaumira ha estat reconegut per la seva llarga trajectòria com a locutor i guionista en diversos espais de Catalunya Ràdio, com "La solució", que va dirigir i presentar durant catorze anys, i com a cap de programes durant la recuperació en democràcia de Ràdio Associació ara fa 40 anys. Durant tots aquests anys, Carles Pérez ha estat tant davant com darrere dels micròfons, a la ràdio i a la televisió, on ha posat la veu en programes com "Thalassa", i ha estat el primer Defensor de l'Espectador. Actualment, dirigeix l‘espai cultural "33 Recomana" de TV3 i el 33.  

Després de recollir el guardó, Carles Pérez ha adreçat unes paraules al públic assistent: "Moltes gràcies, em sento un privilegiat per haver viscut tots aquests anys de ràdio. El premi més important és quan un oient se t'acosta i et diu que el teu programa li ha agradat, que li ha fet servei, que li ha canviat la vida. Honestedat, rigor, humilitat i servei és el que farà que la ràdio visqui per molts anys".  

Durant l'acte, el president de Ràdio Associació, Jordi Margarit, ha reivindicat els cent anys d'història de la ràdio i tothom qui els ha fet possible. I s'ha lliurat un guardó d‘agraïment a totes les emissores, que en el cas de Catalunya Ràdio ha recollit el seu director, Jordi Borda. Margarit també ha agraït tota la feina del jurat, presidit per Carles Solà, format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i el mateix Jordi Margarit.  

Anar al contingut