El complex dilema sobre la legitimitat de sacrificar animals per salvar vides humanes.
Dijous, a les 22.45

"El documental" estrena "Fauna", candidata a millor pel·lícula documental als Premis Gaudí

Demà, a les 22.45, "El documental", al 33, estrena "Fauna", un documental de Pau Faus que construeix una faula de ciència-ficció a través de la qual oposa tradició i progrés, natura i tecnologia, per mostrar les contradiccions de la relació entre humans, animals i ciència en l'era de la post pandèmia. És una producció de Nanouk Films en coproducció amb 3Cat.

Després del seu debut en el direcció de llargmetratges documentals amb la multi premiada "Alcaldessa" (2016), Pau Faus dirigeix ara "Fauna", un documental que opta a ser nominat a millor film documental en la propera edició dels Gaudí i que va rebre el Premi a la Millor Direcció Documental del Festival Internacional de Cine de Guadalajara, a Mèxic, on competia a la secció Largometraje Iberoamericano. "Fauna" també ha participat en els prestigiosos Visions du Reél (International Feature Film), a Suïssa; al HotDocs, a Canadà, i en la secció oficial Latitud del DocsBarcelona d'enguany.

Pau Faus construeix un relat humanista i ple de contrastos que ens porta fins al CreSA (Centre d'Investigació en Sanitat Animal) de Bellaterra, on els seus científics investiguen una vacuna per la covid. Al mateix temps, fora de les seves parets, la natura segueix el seu camí, i el film es fixa en un pastor que, afectat d'una malaltia als ossos, veu com la seva professió està en perill de desaparició. Així, pel documental hi desfilen la llibertat de les ovelles del pastor però, també, la seva cara oposada i més fosca, l'empresonament dels animals de laboratori.

Fitxa tècnica

Direcció i realització: Pau Faus
Guió: Pau Faus, Sergi Camero i Júlia R. Aymar
Productor: Sergi Cameron i Ventura Durall
Productor executiu 3Cat: Jordi Ambrós Hortensi
Productor delegat 3Cat: Daniel Barea Delgado
Director fotografia: Carlota Serarols
Muntatge: Júlia R. Aymar
Director de producció: Marina Jover
Música: Israel Marco

"Fauna" és una producció de Nanouk Films en coproducció amb 3Cat, la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el suport del Instituto de Cinematografía de las Artes Audiovisuales.

3Cat.cat/eldocumental

Anar al contingut