DIMARTS

"El búnquer", des del Palau de la Generalitat pel Dia Mundial de la Ràdio

El pròxim dimarts, 13 de febrer, Catràdio oferirà una programació especial des de les cases d'oients d'arreu del territori, escollides a partir de les seves propostes

Catràdio torna a casa dels oients per celebrar una nova edició del Dia Mundial de la Ràdio. Dimarts 13 de febrer, i sota l'eslògan "Venim amb tu", la programació de l'emissora s'estendrà pel territori, amb visites dels diferents realitzadors a Girona, Barcelona, Osona, el Segrià o Montserrat.  

Una de les propostes més destacades serà la del programa '"El búnquer", que es realitzarà des del búnquer del Palau de la Generalitat. Els subterranis del Palau amaguen nombroses sorpreses, com un refugi antiaeri que es va construir sota el mandat de Lluís Companys.  

"El matí de Catalunya Ràdio" (06.00-13.00) 

"El matí de Catalunya Ràdio", que dirigeix i presenta Ricard Ustrell, passejarà per Girona. L'equip del programa primer anirà a l'Hotel Boutique Casa Cacao, del Celler de Can Roca. També visitarà la casa d'una oient, el pare de la qual té una col·lecció de 2.500 ràdios de diferents èpoques. Allà entrarà en escena "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio", amb Quim Morales, Aida Fita i Joel Díaz. Serà l'ocasió idònia per reivindicar un museu de la ràdio.  

"Que no surti d'aquí" (13.00-14.00) 

El programa "Que no surti d'aquí", amb Roger Carandell, Juliana Canet i Marta Montaner, visitarà un pis d'estudiants a Barcelona. Els seus residents són de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), on són voluntaris a la ràdio local. Com que els pobles són l'indret ideal per fer safareig, afirmen que hi estan ben familiaritzats i coneixen bé la vida dels famosos. 

"Catalunya migdia" (14.00-16.00) 

L'informatiu "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández, es realitzarà des de l'Escola Vedruna de Tona, que està celebrant el 150è aniversari. El centre educatiu compta amb una ràdio pròpia, que ha estat iniciàtica per molts alumnes que han acabat accedint al món del periodisme professional. A dia d'avui segueix oferint diferents tallers de ràdio. 

"La tarda de Catalunya Ràdio" (16.00-19.00) 

De les 16.00 a les 19.00, el programa "La tarda de Catalunya Ràdio", amb Elisenda Carod, visitarà la casa d'un oient a Almacelles (Segrià) que els ha ofert bones vistes de la muntanya i del Parc del Vilot, just a tocar de la Franja de Ponent. 

"Tot costa" (19.00-21.00) 

A partir de les 19.00, el programa "Tot costa", dirigit i presentat per Jordi Costa i Sònia Gelmà, visitarà una seguidora del Girona que té un fill que vol ser periodista esportiu. Després, el programa passar per l'estadi de Montilivi, on Delfí Geli, president del Girona, farà d'amfitrió per explicar com està sent la temporada més fantàstica del club. 

"El búnquer" (21.00-22.00) 

"El búnquer", amb en Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, tindrà una de les propostes més curioses del Dia Mundial de la Ràdio i es farà des del Palau de la Generalitat. En concret, des del búnquer del Palau. Una dotzena de persones acompanyaran els guardonats amb el Premi Ondas a millor programa de ràdio de proximitat.  

"Catalunya nit" (22.00-23.00) 

El "Catalunya nit", amb Manel Alías, es farà des de la casa d'un oient de la Fatarella (Terra Alta), que vol donar visibilitat a la que considera "la comarca més ignorada de Catalunya", amb rastres dels ibers, dels romans, dels àrabs i dels Templers. La casa està situada a tocar de les antigues muralles medievals i té vistes a l'església. 

"Les dones i els dies" (23.00-00.00) 

"Les dones i els dies", amb Montse Virgili, es desplaçarà fins a Alaró, un poble de Mallorca, a petició de Maria Bel. Afirma que el programa la va ajudar a empoderar-se, després d'un any complicat pel confinament, i vol que la seva filla, de 12 anys, entengui de què va la lluita feminista i l'amor romàntic. 

"La nit dels ignorants 3.0" (00.05-02.00) 

Xavier Solà conduirà "La nit dels ignorants 3.0" des del Monestir de Montserrat, on una desena d'oients l'acompanyaran en directe des de l'hostatgeria. 

 

#DiaCatRàdio 

Anar al contingut