Una franja de migdia renovada i més espai per a l'informatiu d'autor a la nit: els canvis de Catràdio pel nou curs

"El búnquer" es desplaça d'horari i el "Catalunya nit" guanya una hora en una graella que consolida l'aposta pels informatius i els productes de servei públic.

Catràdio ja té perfilada la programació de la temporada 2024-25, que arrencarà el dilluns 2 de setembre. Entre els canvis més destacats hi ha el moviment de franja d"El búnquer", que passarà a ocupar l'espai de 13.00 a 14.00 hores de dilluns a divendres, i l'aposta per l'informatiu del "Catalunya nit", conduït per Manel Alías, que guanyarà una hora diària (22.00-00).  

Ricard Ustrell continuarà dirigint i presentant "El matí de Catalunya Ràdio" de dilluns a divendres des de les 6.00 i fins a les 13.00. A diferència de la temporada anterior, però, l'última hora del programa l'ocuparà el "Que no surti d'aquí", amb Marta Montaner, Juliana Canet i Roger Carandell

Els migdies passaran a ser territori d'"El búnquer", amb Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, que ocuparà un espai central del dia amb l'objectiu d'ampliar el seu abast. El programa ha sigut un èxit total aquesta temporada i ja frega els 10 milions de reproduccions d'àudio i vídeo per internet.

Òscar Fernàndez continuarà al capdavant del "Catalunya migdia", el programa d'informació més escoltat del país. A partir de les 16.00, agafarà la batuta Elisenda Carod amb "La tarda de Catalunya Ràdio", que a les 19.00 donarà pas a la informació esportiva del "Tot costa", amb Jordi Costa i Sònia Gelmà.

Tot seguit, a les 21.00, serà el torn de "Les dones i els dies", amb Montse Virgili, que s'avança dues hores respecte la temporada passada. Aquest espai de referència de Catràdio, amb una mirada feminista i empoderada, donarà pas a una altra de les apostes de la ràdio pública, l'informatiu del "Catalunya nit", conduït per Manel Alías, que és líder de la seva franja. El programa, amb un format clarament d'autor i sense tertúlies, guanyarà una hora respecte la temporada passada per donar més espai a la reflexió i a un tractament més aprofundit dels temes d'actualitat amb la veu d'experts.   

De dilluns a dijous, de 00.00 a 02.00, es mantindrà "La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà, que també és líder de la seva franja. I divendres, a les 00.00, seguirà a la graella un altre dels programes més veterans de Catràdio, "La finestra indiscreta", però amb nou presentador, Toni de la Torre, que agafarà el relleu, després de 37 anys, a Àlex Gorina, que es jubila. 

Pel que fa al cap de setmana, Roger Escapa, amb "El suplement", continuarà sent el gran protagonista matinal dels dissabtes i diumenges, de 06.00 a 13.00, moment en que cedirà l'antena: els dissabtes, al "Kids XS", amb Pau Guillamet i Txell Bonet, i, els diumenges, a "Un restaurant caníbal a Berlín", amb Paula Molés. Després serà el torn del "Catalunya migdia cap de setmana", amb Neus Bonet, els dissabtes i diumenges a les 14.00. 

Aposta per a la informació esportiva

L'actualitat esportiva seguirà marcant els caps de setmana, amb el "Tot gira", amb David Clupés, i "El club de la mitjanit", que dirigeix i presenta el cap d'Esports de l'emissora, Xavi Campos. La "LaTdT", amb la direcció i anàlisi tècnica de Ricard Torquemada i la narració de Bernat Soler, continuarà sent l'espai per a les retransmissions dels partits del Barça a la Lliga i a la Champions, una competició que la pròxima temporada incorpora el Girona i, amb ell, la veu d'Eduard Solà amb la narració de tots els partits que disputi l'equip. També es podran seguir a l'antena de Catràdio els partits de Lliga de l'Espanyol, després del seu retorn a primera divisió, narrats per Sergi Andreu. I Sònia Gelmà i Pere Escobar seran els pilars de "LaTdG", amb la Champions del Barça femení de futbol i altres partits destacats de la temporada.

Una emissora de servei públic

Els productes amb un clar segell de servei públic continuaran tenint una destacada presència en la graella de Catràdio de la pròxima temporada. Així doncs, seguiran en antena programes com el "Sense Fronteres", amb Kilian Sebrià; "El Divan", amb Sílvia Coppulo; "Tast Vertical", amb Empar Moliner; "iCatMans", amb Quim Rutllant; "En guàrdia!", amb Enric Calpena; "Solidaris", amb Mercè Folch; "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina; "L'ofici de viure", amb Gaspar Hernàndez; "Nota de veu", amb Franc Lluís Giró; i "Ciutat Maragda" amb David Guzman.
Anar al contingut