L'ànima viva d'una nena que es converteix en dona a "TERRA DE TELERS"
L'ànima viva d'una nena que es converteix en dona a "TERRA DE TELERS"
Dissabte, a les 21.55

El 33 estrena "Terra de telers" a "Cinema 33"

Dissabte, a les 21.55, "Cinema 33" estrena "Terra de telers", amb la participació de TV3, una pel·lícula dirigida per Joan Frank Charansonnet i rodada a l'antiga colònia Cal Vidal. Un emotiu viatge pel passat industrial del país, que transcorre des dels anys 20 fins als 80.

Des del 23 d'abril, el teatre ha deixat pas al cinema, al 33. Cada dissabte, a "Cinema 33", es podran veure produccions catalanes, amb la participació de TV3 i amb un gran recorregut per un bon nombre important de festivals on han recollit diversos reconeixements.

"Terra de telers", amb la participació de TV3, dirigit per Joan Frank Charansonnet, va ser rodada a l'antiga colònia Cal Vidal i en diferents localitzacions del Berguedà i és un emotiu viatge pel passat industrial del país, que transcorre des dels anys 20 fins als 80. Un film que vol "homenatjar totes les persones anònimes que amb el seu esforç han fet créixer el país" i, al mateix temps, "un homenatge a la dona". 

El personatge principal del film és la Julieta, una nena que amb sis anys, juntament amb la seva família, fuig de la misèria del camp per establir-se a la colònia Vidal. El personatge està interpretat per quatre actrius diferents al llarg de la pel·lícula.  

"Cinema 33" recollirà, dissabte rere dissabte, produccions que han recorregut un bon nombre de festivals on han obtingut reconeixements, com "Armugán", de Jo Sol, amb Íñigo Martínez i Gonzalo Cunill; "Les perseides", d'Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, amb Nora Sala-Patau i Eduard Buch; "Ardara", de Xavier Puig i Raimon Fransoy, amb Bruna Cusí i Maria Garcia Vera; "Terra de telers", de Joan Frank Charansonnet, amb Ramon Godino i Laia Díaz; "Les dues nits d'ahir", de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, amb Judit Cortina i Oriol Avellaneda; "Expansives", de Ramiro García, amb Sara Hebe i Martina Juncadella; "El cerro de los dioses", de Daniel M. Caneiro, amb Paula Rodríguez i Marc Martín: "Un blues per a Teheran", el documental de Javier Tolentino, i "L'any de la plaga", de Carlos Martín, amb Ivan Massagué i Ana Serradilla 

Terra de telers 

Producció: Patchouli Films, SL, 2020 
Direcció: Joan Frank Charanonnet 
Guió: Alba López i Joan Frank Charanonnet 
Música: José Gonzalez Riera 
Intèrprets: Ramon Godino (Antoni Sorribes),  Laia Díaz (Julieta adolescent, anys 30), Alba López (Julieta adulta, anys 50), Montse Ribadellas (Julieta gran, anys 80), Gal·la Charanonnet (Julieta petita, anys 20), Juna Charanonnet (Blanca petita, anys 20), Sònia Guimerà (Mercè Sorribes), Marc Comabella (Ton Sorribes, anys 30), Ricard Balada (Moi adolescent,  30 anys),  Joan Massotkleiner (Mossèn Celestí), Jaume Montané (director Aymerich), Jordi Pessarrodona (Benet), Joan Frank Charanonnet (falangista Gonzalo), Alain Chipot (Jean-Pierre) i Miguel Sitjar (Marc, encarregat de fàbrica) 

1923. La família de la petita Julieta, de sis anys, fuig de la misèria del camp per establir-se a la colònia, però començar de nou en un nucli tan tancat no és fàcil. Els records d'una infància feliç marcats per la industrialització, l'ànima viva d'una nena que es converteix en dona i la duresa de la guerra fins a la caiguda de la dictadura acompanyaran l'espectador durant més de 60 anys, mostrant-li tots els camins que el destí ofereix. Finalment, els ulls madurs i savis de la Julieta es tancaran en l'únic lloc que ha conegut: la seva estimada colònia. 

Anar al contingut