Cristina Almeida afirma que ha de ser obligatori saber el català si es viu o es treballa a Catalunya

En declaracions al programa "Concurs d'idees", que dirigeix Xavier Solà a Catalunya Ràdio, l'advocada i exdirigent del Partit Democràtic Nova Esquerra Cristina Almeida creu que ha de ser obligatori saber el català si es viu o es treballa a Catalunya.

Amb referència a les últimes informacions sobre la possibilitat que el Tribunal Constitucional retalli aquest aspecte de l'Estatut, Almeida ha dit: "Jo ho faria. És com si te'n vas a Anglaterra, hauràs d'aprendre anglès. És important saber-lo parlar a Catalunya, quan és la llengua oficial juntament amb el castellà. Em sembla que és d'un mínim respecte per poder conviure". I ha afegit que "enriquir-nos amb la llengua d'on vivim i treballem, i on potser hi tenim els fills, em sembla elemental".

L'exdirigent del Partit Democràtic Nova Esquerra, que va acabar integrat al PSOE, també s'ha pronunciat sobre el finançament que reclama Catalunya. "Jo sóc extremenya i no tinc cap por de la insolidaritat. Quan un ha fet un esforç més gran per tirar endavant encara que sigui a costa d'altres regions que també han aportat, la justícia ha de venir per cobrir les necessitats que s'han acumulat en aquesta societat".
Anar al contingut