Ángela Cervantes i David Verdaguer a "El mal"

Comença el rodatge d'"El mal", un thriller ambientat en una Barcelona confinada, amb David Verdaguer i Ángela Cervantes

La sèrie, creada per Lluís Arcarazo i dirigida per Marta Pahissa, s'estrenarà en primícia a la plataforma 3Cat i a TV3.

Aquesta setmana s'ha començat a rodar a Barcelona la nova sèrie de 3Cat "El mal", un thriller de vuit episodis coproduït amb The Mediapro Studio i que s'estrenarà en primícia a la plataforma i a TV3.  

Lluís Arcarazo és el creador d'aquesta ficció, ambientada a Barcelona, que narra la història d'una investigació per trobar un assassí en sèrie de sensesostre.

"És una història que té moltes capes. Tracta d'una investigació policial, però va molt més enllà del que passa per la ment d'un psicòpata". Lluís Arcarazo.

L'argument d'"El mal" parteix d'una història real. A finals d'abril del 2020, en ple confinament per la covid-19, les autoritats van detenir un home acusat d'assassinar diversos indigents als carrers de Barcelona, sempre seguint el mateix patró: mentre dormien i amb una brutalitat extrema. Amb aquest plantejament de fons, i en aquest context de ciutat buida i confinada, Arcarazo desenvolupa la idea d'"El mal", amb el doble sentit de "maldat" i d'un virus que va infectant les víctimes.

"La combinació que suposa poder mostrar una Barcelona, la del confinament, com no l'havíem vist mai amb un element tan extrem com un assassí de persones que no es poden confinar, és el gran atractiu d'"El mal". Lluís Arcarazo.  

Els agents d'homicidis encarregats de la investigació, el seu entorn personal més proper i els que es veuen obligats a conviure als carrers de Barcelona sense possibilitat de fugir són els personatges principals d'aquesta història, protagonitzada per David Verdaguer (guanyador de dos premis Goya per "Saben Aquell" i "Estiu 1993") i Ángela Cervantes (dues vegades nominada als premis Goya per "La Maternal" i "Chavalas").  

Marta Pahissa, directora dels vuits episodis d'"El mal", explica que "el gran repte de la sèrie, i també el seu punt fort, és retratar una Barcelona buida, silenciosa i una mica apocalíptica". Sobre els dos protagonistes, afegeix: "Volíem fer una sèrie molt veraç i tant el David com l'Ángela són dos grans actors que li estan aportant aquesta realitat que estàvem buscant".  

"Em va agradar tant el guió que quan vaig començar a llegir-lo vaig decidir atrevir-me a fer la sèrie. És un gust que els productors s'hagin atrevit a donar-me un paper que mai havia fet". David Verdaguer.

 

"Mai m'havia imaginat treballar en un thriller policiac. És quelcom molt allunyat del que he fet fins ara i em va atraure moltíssim que se'm pugui veure en un nou registre". Ángela Cervantes. 

Entre el repartiment també hi destaca Alex Brendemull (nominat al Goya per "Creatura") i Melina Matthews, així com els joves Roger Guitart i Victoria Kantch.   

Juntament amb Lluís Arcarazo, guionista principal de tots els episodis de la sèrie, també han col·laborat en els guions Guillermo Cisneros i María Jaen. La producció executiva d'"El mal" va a càrrec d'Oriol Sala-Patau i Conxa Orea, per part de 3Cat, i de Laura Fernández Espeso, Javier Méndez, Lluís ArcarazoBernat Elías, per part de The Mediapro Studio. 

Aquest projecte compta amb el suport de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) i The Mediapro Studio Distribution té els drets de venda de la sèrie a escala mundial.

Anar al contingut