Detingut un home per l'homicidi d'almenys tres persones sense sostre a Barcelona

Un bat de beisbol seria l'arma utilitzada pel presumpte homicida, que hauria comès tres agressions en deu dies en circumstàncies similars; l'última, aquesta mitjanit, prop de la Sagrada Família

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada a Sant Cugat del Vallès una persona per la suposada relació amb l'homicidi de tres sensesostre a Barcelona, l'últim aquest dilluns, pels volts de la mitjanit.

 

 

 

Les tres morts han passat en deu dies a la zona de l'Eixample i en circumstàncies similars.

L'arma utilitzada per l'agressor podria ser un bat de beisbol, segons ha pogut saber TV3. Almenys en un dels casos, la portava a la mà abans i després de cometre l'agressió, però la podria haver fet servir en els tres últims homicidis, ja que totes tres víctimes presenten lesions al cap.

S'investiga si el detingut, d'uns 35 anys i que vivia en una caravana, també tindria relació amb un quart homicidi, comès el 19 de març passat, a les portes d'un supermercat. 

En aquest cas, l'arma va ser amb un ganivet. És un dels punts que desvinculen aquesta primera agressió de les altres tres, tot i que els investigadors no descarten que tots els casos corresponguin al mateix autor.

 

Detingut un home per l'homicidi d'almenys tres persones sense sostre a Barcelona
Tres assassinats de sensesostre en deu dies a l'Eixample


L'assassinat d'aquesta nit ha passat entre els carrers de Rosselló i Sardenya, molt a prop de la Sagrada Família. La víctima tenia menys de 30.

Justament, l'alerta d'un ciutadà que ha estat testimoni d'aquesta agressió ha permès la detenció, segons han explicat els Mossos en roda de premsa.

Aquest mateix mes d'abril, els dies 16 i 18, hi va haver dos homicidis de característiques similars a l'Eixample, amb dues víctimes que també dormien al carrer.


De L'Auditori al Teatre Tívoli

L'assassinat el dia 16 a L'Auditori tampoc arribava als trenta anys. És un lloc arrecerat on algunes persones s'hi queden a dormir. Té el resguard del sostre per a la pluja i el vent. En una època de confinament amb els carrers buits tampoc no és una zona deserta, és un espai de pas per passejar el gos i hi ha vigilants de seguretat i càmeres de videovigilància.

Dos dies després hi va haver un crim al carrer Casp, davant del teatre Tívoli. El vigilant no va adonar-se de l'homicidi fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra, que van entrar a veure si l'agressor havia llençat l'arma entre els palets i les totxanes. L'autor feia hores que rondava per la zona. Al mateix carrer, habitualment hi dormen dues persones més. Qui va alertar que hi havia algú mort a terra va ser un altre home sense llar.
 

Detingut un home per l'homicidi d'almenys tres persones sense sostre a Barcelona
Els morts dormien al carrer


Des d'un primer moment els investigadors van rastrejar les imatges de diverses càmeres de videovigilància pròximes als llocs on s'han comès els crims per tal d'identificar el presumpte assassí en sèrie.

En la roda de premsa, els Mossos han explicat que la investigació, que està sota secret de sumari, continua.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut