Lorenzo Viotti.
Lorenzo Viotti.
DIJOUS, A LES 19.30

Catalunya Música transmetrà el concert de l'Orquestra Simfònica Nacional Danesa dirigida per Lorenzo Viotti

El dijous 14 de novembre, a les 19.30, Catalunya Música oferirà en directe des del DR Koncerthuset de Copenhaguen el concert de la soprano alemanya Anna Lucia Richter i l'Orquestra Simfònica Nacional Danesa, dirigida per Lorenzo Viotti. Interpretaran la Simfonia n. 102 en Si b, de Franz Joseph Haydn i la Simfonia n. 4 en Sol, de Gustav Mahler.

Els comentaris d'aquest concert els farà Eulàlia Benito.

L'Orquestra Simfònica Nacional Danesa en aquesta ocasió presenta un programa íntegrament simfònic de dos compositors representants del seu període. D'una banda, Franz Joseph Haydn, màxim exponent del Classicisme musical i de l'altra, Gustav Mahler situat al punt més alt del postromanticisme.

El concert estarà dirigit pel suís Lorenzo Viotti, que amb un talent musical excepcional ha sabut captivar els músics de l'Orquestra Simfònica Nacional Danesa i al públic en general. Plegats interpretaran l'avantpenúltima simfonia de Haydn, que pertany a la sèrie de "simfonies londinenques", anomenades així perquè el compositor austríac les va escriure arran de dos viatges que va fer a la capital britànica, entre el 1791 i el 1795. Segons el musicòleg nord-americà H.C. Robbins Landon, gran expert en la música de Haydn, la Simfonia n. 102 és la més "forta i agressiva" del compositor d'Esterházy i destaca sobretot per l'enèrgic primer moviment, d'aquí els adjectius musicològics.

Seguidament podrem sentir la Simfonia n. 4 en Sol, de Mahler. Una obra inusual en la seva concepció pel fet que el compositor la va començar a escriure pel final, seguint un fil conductor que impregna tota la partitura. En l'últim moviment de l'obra, Mahler dibuixa musicalment el paradís a través de la mirada d'un nen i en els tres primers hi representa la part terrenal del trajecte cap a una vida celestial: l'alegria de viure, la por de la mort i l'esperança. És precisament en el moviment final d'aquest viatge on apareix la cançó "Das himmlische Leben" ("La vida celestial") que aquesta vegada interpretarà la jove soprano alemanya de veu cristal·lina Anna Lucia Richter.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut