3Cat obre una Crida per seleccionar un projecte de videojoc per a públic de 10 a 14 anys

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals hi participarà en règim de coproducció en el finançament, aportant-hi una dotació màxima de 550.000 euros

Els projectes es poden presentar fins al 20 d'octubre a les 14.00

3Cat ha obert aquest dimecres, 13 de setembre, una nova convocatòria per seleccionar un projecte de videojoc enfocat a públic X3+ (de 10 a 14 anys) per ser publicat en les principals videoconsoles del mercat. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals hi participarà en forma de coproducció en el finançament, aportant-hi una dotació màxima de 550.000 euros, i esdevindrà cotitular dels drets d'explotació en un percentatge equivalent a la seva aportació.

En concret, 3Cat busca un format de videojoc de temàtica "aventura" i amb jugabilitat casual, que estigui en sintonia amb les tendències actuals del mercat, promogui els valors del Llibre d'Estil de la CCMA –concretament, els aplicables als continguts Infantils i Juvenils –, que sigui en versió original en català i que també potenciï la cultura i la geografia catalanes. Tanmateix, haurà d'estar conceptualitzat per a una explotació tant en mercats nacionals com internacionals. A més, haurà de poder estar classificat dins d'un codi Pegi 3, i haurà de presentar uns personatges, uns escenaris i una narrativa que, en el futur, puguin evolucionar a altres finestres transmèdia (còmics, sèries de televisió, etc).

El videojoc escollit haurà d'estar disponible, com a mínim, per a les videoconsoles Playstation 4/5, Xbox One/Series X|S, Nintendo Switch i per a ordinadors a través d'Steam, en format digital. L'aportació de l'empresa desenvolupadora del videojoc haurà de ser, com a mínim, de 550.000 euros, sense límit màxim. L'execució del projecte s'haurà d'iniciar dins de l'any 2023 i almenys una part del joc haurà de ser publicable el 2024.

Els projectes es podran presentar fins a les 14.00 del 20 d'octubre del 2023.

Les bases d'aquesta convocatòria es poden consultar a l'apartat de presentació de projectes de la pàgina web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La resolució del projecte seleccionat es farà com a molt tard el 17 de novembre i serà publicada a la pàgina web de l'ens.

Poden participar d'aquesta Crida les empreses privades que siguin persones físiques o persones jurídiques que tinguin com a objecte social desenvolupar, produir, editar, distribuir, comercialitzar o difondre videojocs, així com les agrupacions empresarials que es constitueixin en unions temporals d'empreses (UTE). Queden excloses d'aquesta convocatòria les fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, les agrupacions d'interès econòmic  i les administracions públiques. 3Cat ha habilitat el correu electrònic cridavideojoc@ccma.cat per aclarir dubtes sobre aquesta convocatòria.

Per a l'avaluació dels projectes presentats, 3Cat constituirà una Comissió de Valoració que s'encarregarà de valorar les sol·licituds d'acord amb els criteris fixats a les bases.

Anar al contingut