3Cat impulsa un nou pla per representar millor la diversitat de la societat catalana en els seus continguts

El Pla de Diversitat s'ha presentat aquest matí al Mercat de l'Audiovisual de Catalunya

3Cat ha presentat aquest matí el nou Pla de Diversitat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Es tracta d'una peça clau del Pla Estratègic que pretén representar millor la diversitat de la societat catalana en els seus continguts i estructura, i alhora, fomentar la cohesió social. Un dels objectius clau del pla és contribuir a fer de 3Cat una organització més diversa, igualitària i inclusiva des de dins i cap enfora.  

La consellera Carme Figueras i el director d'Estratègia Corporativa i Consell de Govern, Daniel Hernández, han estat els encarregats de la presentació del nou pla, que ha tingut lloc al Mercat de l'Audiovisual de Catalunya. En la conferència "La diversitat en la nova aposta estratègica de 3Cat" han explicat que els eixos principals d'aquest nou Pla de Diversitat se centren a afavorir la comprensió i el coneixement de la diversitat; en representar-la millor en els continguts; en avançar progressivament cap a una major diversitat en la plantilla, i en incorporar-la en les eines i els espais de planificació i avaluació. 

Carme Figueras ha destacat la transcendència d'aquest projecte desenvolupat per la direcció d'Estratègia Corporativa perquè "els continguts de 3Cat han d'incidir en la cohesió de la ciutadania. Hem de ser un mirall de la societat que és canviant i molt diversa". Figueras ha volgut remarcar que "tota persona té dret a trobar continguts audiovisuals que la representin als mitjans públics". El Pla de Diversitat ha de servir  "per estar connectats amb tota la ciutadania, amb la diversitat de la població". Així, 3Cat es transforma, d'acord amb el seu Pla Estratègic, per connectar més i millor amb la ciutadania. 

En aquest sentit, Daniel Hernández ha posat l'accent en com es desplegarà i s'implementarà el Pla de Diversitat: "Ens proposem ser un agent actiu de cohesió de la societat catalana per lluitar contra els discursos d'odi i fer-ho amb continguts de qualitat i en català"

3Cat, una gran aposta també pel pòdcast 

El director de Catràdio Jordi Borda també ha participat avui al MAC amb la conferència "El paper de l'àudio a la plataforma 3Cat". Borda ha explicat com Catràdio i la plataforma 3Cat han fet una aposta pels pòdcasts "perquè és una gran oportunitat per arribar a nous públics. Tenim més de 90 pòdcasts actius a la plataforma i com a mitjà públic volem ser motor per aquesta nova indústria i un referent en el mercat audiovisual". En aquest sentit, també ha anunciat que "'Crims' torna aquest setembre amb noves entregues, entre les quals es podrà seguir les deliberacions d'un jurat en un cas de gran interès". Borda també ha destacat que Catràdio rebrà aquest any el Premi Ondas pel pòdcast "Gent normal", d'Adam Martín, "fet que ens fa estar molt orgullosos i convençuts de la gran aposta que hem fet pels pòdcasts".  

En aquesta nova edició del MAC, Natàlia Prats, directora d'Infraestructures Digitals i Tecnològiques de 3Cat ha estat una de les ponents de la taula rodona sobre "IA. Els reptes i oportunitats que afronta la comunicació de proximitat en el context present", juntament amb el cap d'operacions de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Miquel Herrada, i el director d'Estratègia Tecnològica de RTVE, Pere Vila.   

Eloi Barrera, corresponsal de Catràdio de l'Alt Pirineu i periodista sonor, director del pòdcast "Comarcal 947" ha fet una sessió sobre "Els pòdcasts narratius a la ràdio local" dins el programa de tallers sobre pòdcasts informatius per valorar aquest format també en l'àmbit informatiu.  

El MAC és el punt de trobada dels operadors, productors i professionals de la indústria audiovisual catalana. És un espai de transferència de coneixement i cooperació de tots els agents que conformen el panorama audiovisual de proximitat a Catalunya i se celebra anualment a les instal·lacions Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.  

Anar al contingut