3Cat estrena la sitcom britànica "Gameface"

Tots els capítols de les desventures de la Marcella Donoghue, una aspirant a actriu amb problemes econòmics i romàntics, ja estan disponibles a la plataforma 3Cat, des d'aquest dimarts, 19 de març.

Escrita i creada per Roisin Conaty i també protagonitzada per la mateixa actriu, comediant i escriptora, aquesta minisèrie de dues temporades de sis capítols cadascuna està ambientada al Regne Unit en l'actualitat. "Gameface" segueix les peripècies d'una dona en la persecució del seu somni: ser actriu. La Marcella Donoghue no remunta després d'haver deixat la seva parella de feia dotze anys, té deutes econòmics i utilitzarà tots els trucs que pugui per sortir-se'n i arribar als escenaris mentre encadena feines de curta durada.  

1.- Heroïna, guerrera, bombera, mentidera. Una nit etílica comporta conseqüències desastroses per a la Marcella: una festa infantil fallida, moltes trucades perdudes del seu exnòvio i un convidat no desitjat que no ha vist mai "Friends". Mentrestant, la feina temporal que té fa un gir dramàtic i inesperat i, en la primera sessió d'orientació vital, reconeix que el seu somni de convertir-se en actriu a temps complet no va com havia previst. 

2.- Salvatge. En Simon, l'exnòvio de la Marcella, torna a la seva vida amb una sorpresa: la seva dona, Tania. La Marcella, per intentar distreure's, s'anima i se'n va tota sola d'acampada. Aquesta experiència fa que es baralli amb la natura i també l'acosta al seu professor d'autoescola, en Jon. A més, durant la sessió de teràpia reflexiona sobre algunes de les pitjors decisions que ha pres èbria. 

3.- Ceba. En Billy, el germà esgarriat de la Marcella, surt de rehabilitació i de seguida comencen les baralles. El seu orientador vital està disposat a ajudar-la mitjançant mètodes nous i prou qüestionables. Mentrestant, la Marcella es presenta a un càsting per a un paper, però té un problema: ha de plorar i, tot i l'esforç que hi posa, no se'n surt. 

4.- Aranya. La Marcella està encantada de participar en una pel·lícula, però l'alegria no li dura gaire: les seves accions fan que l'actriu principal acabi tenint una crisi. L'equip posposa les gravacions i la Marcella aprofita el dia per conèixer més en Jon, que resulta ser més interessant del que semblava. Després d'una nit etílica i confosa, es tornen a trobar a la projecció de la pel·lícula, però, a mesura que avança la nit, la Marcella s'adona que no serà tan triomfal com s'esperava. 

5.- Pelada. La Marcella ha d'explicar a la família els problemes d'en Billy amb les drogues, però no vol que la seva mare deixi de confiar en el seu nen preferit. Després de parlar amb el pare, un home molt temperamental, demana ajuda a en Simon de mala gana. Per fi, després d'una sèrie de consells introspectius i poc útils de l'orientador vital, la Marcella se sent preparada per reconèixer com se sent davant d'en Jon. 

6.- Cargol. La Marcella, amb ressaca i un sentiment de culpa descomunal, té una cita amb en Jon, mentre recorda moments de la nit anterior. En Jon s'esforça per impressionar-la, però la Marcella se n'ha d'anar de sobte per participar en la intervenció d'en Billy. La família i les amigues de la Marcella es reuneixen, però el que havia de ser un intent d'apropar-se a en Billy, aviat es converteix en una tarda de nervis, confessions i moltes cançons. 

7.- Broma. La Marcella fa l'examen de conduir i té una cita amb en Jon. Quan torna a casa la Linda, la seva veïna, li diu que algú la segueix, i presencia com la Caroline li diu "rata immunda" a en Mark mentre tenen sexe. Mentrestant, també continua les sessions d'orientació vital amb en Graham i la Frances, una estudiant que observarà les sessions. A més, quan visita la seva mare, la Marcella es troba en Simon en una situació un pèl comprometedora. 

8.- Cogombret. La Marcella intenta fer front a les conseqüències de la cita amb en Jon. Queda amb en Simon i li recrimina l'actitud de la Tania. Mentrestant, en Graham li fa notar que últimament no té gaire feina i la convenç perquè li faci una visita a la seva agent, la Pam. Més tard, la Marcella i la Lucy han d'acompanyar la Caroline a recollir un premi, però hi ha una cosa que les preocupa. I quan trucarà, en Jon? 

9.- Tèrbol. La Marcella sent que es queda enrere perquè les seves amigues parlen de comprar una casa juntes i de passar més temps amb la parella, i se sincera amb en Graham sobre les seves expectatives vitals. Però sembla que la seva sort està a punt de canviar, perquè la convoquen a un càsting per a un paper que, per primer cop, no és gens tèrbol. A més, els pares de la Marcella els han de dir una cosa als seus fills. 

10.- No-sé-què d'un barret. La Marcella protagonitza un anunci de televisió i el paper acaba tenint més notorietat del que esperava. Durant la sessió d'orientació, la Frances l'interroga sobre què pensa fer amb els diners que guanyi. La Marcella celebra la bona sort amb uns còctels i oblida per complet que s'ha apuntat a classes d'escriptura creativa. La Lucy va a la festa d'inauguració d'en Billy, però la Marcella no hi vol anar per no trobar-se en Simon. Per mala sort, també s'oblida la trucada que va fer mentre bevia còctels Margarita. 

11.- Plantes estranyes. La Marcella vol compensar el seu comportament durant la festa d'en Billy i deixa l'alcohol. Fa una visita a en Jon per disculpar-se, però està acompanyat i no la deixa passar. La Marcella se'n va uns dies a la casa de camp de l'àvia d'en Simon i, des d'allà, truca a en Jon per confessar-li la veritat sobre l'examen de conduir. A la vegada, en Jon va a casa seva per intentar aclarir les coses. De nit, una aranya al lavabo obliga la Marcella a sortir al jardí a fer pipí i, allà, rep una visita sorpresa. 

12.- Llop. La Marcella fa setmanes que no beu i se sent motivada però irritable. En Jon la convida a l'exposició d'art en què participa. Al curs d'escriptura, la Charlotte continua menyspreant la feina de la resta i en Tom té novetats sobre el guió que van esbossar junts. La Marcella passa temps amb les seves amigues, el seu germà i el seu ex i s'adona que, si la vida la portés a un altre lloc, els trobaria a faltar. A l'exposició d'en Jon, la Marcella descobreix una cosa que posa en dubte tots els seus plans de futur. 

  

 

Anar al contingut