Jornada celebrada per l'associació de clíniques avortistes que consideren més restrictiva la modificació de la nova llei.
Jornada celebrada per l'associació de clíniques avortistes que consideren més restrictiva la modificació de la nova llei.
Barcelona

Les clíniques avortistes consideren més restrictiva la nova llei de l'avortament

Apareixen noves opinions contràries sobre la reforma de la llei de l'avortament que s'ha situat aquest dissabte altra vegada en el centre del debat mèdic i també polític. Les clíniques per a la interrupció de l'embaràs han volgut deixar clar que aquesta nova regulació s'està venent com una ampliació però que és més restrictiva que l'anterior. Per la seva banda, un total de 170 científics i professors universitaris han firmat un manifest on demanen que s'aturi la modificació.

Actualitzat
L'associació de clíniques per a la interrupció de l'embaràs ha celebrat una jornada aquest dissabte on han insistit que aquesta nova regulació s'està venent com una ampliació quan en realitat, si s'aprova, serà més restrictiva que l'anterior.

La proposta presentada pel futur projecte de llei de l'avortament preveu l'avortament lliure fins a les 14 setmanes, en lloc de les 12 de fins ara, i fins a les vint-i-dues en els casos de gravetat dels fetus o de la salut de la mare. En canvi, pel col·lectiu de clíniques seria més raonable una llei com l'holandesa, que preveu l'avortament lliure fins a les 24 setmanes i no posa limitacions en els casos de salut de la mare i malformacions del fetus.

En la jornada s'ha insistit en la importància de la despenalització de l'avortament, perquè es continua criminalitzant les dones que interrompen la gestació i el sector mèdic que les atén, i també s'ha posat en relleu la situació dels menors, que amb la nova llei podrien decidir a partir dels 16 davant d'un embaràs no desitjat.

A la jornada, menys Convergència i Unió, hi han assistit Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya - Verds i Esquerra Unida i Alternativa, els quals també han considerat insuficient el termini d'avortament lliure fins a les 14 setmanes.

Controvèrsia política

El text amb què treballa el govern central preveu sancions a les dones que avortin més enllà de les 14 setmanes. I per això el president José Luis Rodríguez Zapatero ha volgut matisar aquestes intencions i ha dit que "no volem que a Espanya cap dona se senti perjudicada, humiliada o simplement insegura quan decideixi interrompre el seu embràs".

Des del PP, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha acusat el govern espanyol de " disfressar-se de defensors de la humanitat dient que pel fet que l'avortament sigui lliure s'estan ampliant els drets de les dones" i ha qualificat "d'obscenitat la utilització de les dones per tapar el fracàs de les seves polítiques".

El dret a viure

Altres col·lectius contraris a l'avortament també es mobilitzen. Un total de 170 científics i professors universitaris han firmat un manifest en què demanen que s'aturi la reforma de la llei de l'avortament. El manifest denuncia que estem assistint a un procés de depreciació de la vida humana i que l'ésser humà en gestació es troba en una situació de falta de garanties i indefensió.

Per aquest motiu, demanen que es promulguin les normes necessàries per protegir el dret a néixer i que s'ampliï l'article 15 de la Constitució espanyola, que garanteix el dret a la vida, amb la frase "des de la fecundació a la mort natural".
Anar al contingut